Om "bebe"

Jag är en egotrippad 81årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

I väntan på gladare revben

Skrevs 2019-10-31, 16:52 av bebe

Så publiceras DNs Sudokutest redan på torsdagen och saboterar punchen till ärtsoppan på grund av några helgons skull, förmodar jag. Och detta just som mina revbenssmärtor minskat till nästan ascceptabel nivå tack vare gårdagens samtal med vårdcentralssköterska som minskade mina läkarförhoppningar på ett optimalt sätt. Att bli avvisad på ett empatiskt sätt är väldigt smärtlindrande. En annan glädjande torsdagsupplevelse var att fallet hos min favoritaktie minskade från katastrofalt till tolerabelt och att jag hittade en påse djupfryst bröd i frysen så att jag slapp baka idag. Jag har de senaste 30 åren bakat allt matbröd hemma, vilket fått mig att känna mig behövd. Men då degen de senaste månaderna jäst ynkligt har baktillfällena inte framkallat den stolthet som väljästa bröd gör, har bakningen blivit frustrerande. Man skall vara glad över sina stoltheter och slippa misstänka sannolikt oskyldig jäst eller råg för försämrade egenskaper. Misstänkta ugglor i mossen förbättrar inte sinnesstämnngen ens när man lärt sig att ugglorna i själva verket härstammar från danska ulvar som inte klarat översättningen.

För övrigt sitter jag på hård stol och försöker tänka på annat än revben som hela tiden verkar sitta och hoppas på hosta, då de får chansen att göra riktigt ont, vilket uppenbarligen ligger i revbens sadistiska natur. Hela natten höll sig alla hosttendenser borta och jag kunde glatt steka korv åt den stora samling av hungriga människor som befolkade mina drömmar. Jag undrar varifrån mina drömmars alla människor kommer ifrån. Kan det vara människor jag i verkliga livet inte givit tillräcklig uppmärksamhet till?

För övrigt läser jag med oro om risk för snö i närtid och vinterdäcken i vårt förråd verkar ivriga att få bli påsatta. Vilket dock kräver att jag bär ner dem till bilen för transport till påsättningsfirma eftersom hustrun inte gillar att ha en make som hjälplöst kravlar omkring utanför huset i kamp med två halvfungerande domkrafter och som dessutom inte själv orkar resa sig från liggande läge. Man får förstå även sin hustrus preferenser.

 

Kommentarer

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen