Om "bebe"

Jag är en egotrippad 77-årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Var har Ni tagit vägen?

Skrevs 2018-10-11, 16:48 av bebe

 b_trädvägg

Förr var alla träden målade i samma färg. I varje fall initialt i samma färg. Som radhus. I varje fall medan  arkitekten fått råda och de enskilda husägarna inte hunnit bevisa sina färgsättningsrättigheter. Eller kanske träden inte ens initialt var exakt färgsatta i samma nyans. Som färgblind är det inte lätt att vara säker att lika är lika med lika. Man har liksom ingenting att sätta emot. Hursomhelst tycker jag höstens färger är mer varierande. Men visst är det underligt att träden så sprakar till sig först på hösten. Då alla blommorna redan haft sin säsong och de flesta hunnit vissna eller bli frukter och inte sällan uppätna. Då sätter kronorna igång att prunka. Nakengrenad, bladkronad, blommande, fruktbehängda och slutligen bladlysande. Träd har många liv.

 

Kommentarer

 1. PaulThomasPaulThomas

  Sannerligen. Hörde dock häromsistens att trädens blad har de varma höstfärgerna egentligen. Innerst inne är de gula, röda och brunaktiga. Det stora klorofyllinsupandet om sommaren gör dem grönare.
  Även vi gamlingar kan överraska med lite sprakerier på ålderns höst! Fast ganska måttligt på Silvergenerationen just nu.
  Kom igen nu alla färgglada skribenter! Håll i löven och bekänn färg en stund till!
  Strunt i Annie Lööf, Björklund och Löfven, se på träden. Där sitter de granna löven.

 2. vetgirigvetgirig

  Ja Du. Det är inte lätt att finnas till, med käft och tunga full med blåsor. Virusinfektion påstod läkaren och förordade Afta-gele. Dåligt imunförsvar, men ont gör det!

  Att inte läkare, som borde veta att det är biverkningar av cell-gifter, inte upplyser om det, är väl fan så dåligt!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen