Om "bebe"

Jag är en egotrippad 77-årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Att hosta upp ett bord

Skrevs 2018-07-05, 09:28 av bebe

gammalbordet

Jag tror att vi köpte bordet när vi flyttade in i det nya radhuset kring970. Jag vet inte vilken färg det hade då , nu är det grönmålat sedan länge:Bordet har stått ute även vintertid åtminstone de senaste fem åren och som framgår av bilden är bordsbräderna inte längre helt parallella. vilket orsakat vissa problem vid halvfyrakaffet. Men vi kaffedrickare är väl inte heller helt parallella längre.

Varför bordet idag plötligt skulle åtgärdas vet jag inte riktigt. Kanske var det för en gammal bekant ringde igår. Jag tror att hon hade biljetter till Dalhalla nu på fredag och därmed missade ett tillfälle att åka kommunalt mellan Sollentuna och Viksjö, ettstundtals djärvt företag. Trist, men överkomligligt. Men hon berättade i telefon om diverse otäcka symptom på lungproblem, som hon fått på sistones. Nej, jag hörde inte riktigt vilka problemen var, för jag använde mitt döva öra att lyssna med. Men direkt kom ett färskt dödsfall för mig, där en gammal arbetskamrat dött. Av någon anledning började jag hosta. Baciller kan tydligen ta sig in även genom döva örat, och plötsligt var det så mycket som skulle göras bums. Livet är sånt. Rätt vad det är, är det bums som gäller. Tillexempel det gamlaträdgårdsbordet.

Jag avbeställde direkt min planerade motion och dessutom ett inplanerat gubbmöte. Och kastade mig över internet för att jaga nytt Utebord. Och jag hittade raskt ett nästan identiskt, men 70 år yngre, utanför Hälsingborg. Men tjejen jag till slut kom fram till talade inte skånska och kunde inte garantera, att bordet skulle komma fram till helgen, där kaffe stod på lut. Ett skenbart liknande bord fanns dock  på Mio i närheten. Men det bordet var lite fisförnämt ochdessutom inte hopfällbart. För att inte tala ompriset. Så Jula fick ett besök också. och de hade ett runt bord som var i plastträ och inte det heller hopfällbart. Men expediten var förekommande och runt bord kan ha fördelar. Man skall ju hela tiden tänka nytt. Så jag slog till. Det var dessutom väldigt mycket billigare. Och fanns i en fyrkantig förpackning med 1.05 meters sida.

Att få in ett fyrkantigt paket om 1.05 i en liten Skoda Fabia gick inte. Paketet kunde dock lyftas upp på bilens längsgående balkar, de man skall fästa takräcket vid. Det var inte lätt att få fast paketet mer än provisoriskt, men det gick. Och tack vare trafikpolisens obefintliga ögon kunde paketet klara min långsamma försiktiga hemtransport. Och även monteringen gick u a och nu står bordet där, runt och fräscht.

nybordet

Jag tror inte det gamla bordet misstyckte till sin pensionering. Till och med min hustru gillade det nya. Det gamla bordet skall jag försöka sälja som antikvitet  (vintage)från 70 talet. Jag tror jag har kvar en gratisannons på Blocket. Vem vet om någon 70talsutspökad mamsell längtar till bords?

Kommentarer

  1. PaulThomasPaulThomas

    Vilket träslag bör jag välja till mitt bord? Sickan här bredvid tipsar om bok, ett gott råd.

    Plastbord. En blunda hord referens,
    ett sunda jord evidens
    vid nästa rundabordkonferens.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen