Om "bebe"

Jag är en egotrippad 81årig ingenjör som älskar att formulera mig om livet, som jag tycker är väl värt en blogg. Att skriva ner gårdagens upplevelser tycker jag också känns som ett sätt att bromsa tiden. Jag publicerar mig varje dag på pensionismerblog.wordpress.com och normalt var annan dag på Silvergenerationen och ibland på Facebook. Man måste hålla sin IT levande, kanske.

Terränglådeflykt i hjältetider

Skrevs 2018-06-20, 16:49 av bebe

Nu håller jag på att packa till nästa utflykt i ”terränglådan” som skall sammanfalla med en gedigen landskapstvätt, om jag fattar SMHI rätt. En förvisso behövlig sådan. Såväl våra vinbär som krusbär har nu börjat svälla och uppvisar stort vätskebehov. Förmodligen har alla mördarsniglarna som hukar i kanterna samma, om ock ej lika understödda behov.

Vår regnväntan på sistones har varit uppfylld av fotboll. Själv har jag aldrig varit intresserad  vare sig av att putta boll eller den sanslösa nationalism som sporten uppväcker hos normalt sansade människor, som plötsligt får Karl XII i ögonen. Jag hoppades att de sporadiska åskfall som svept förbi skulle få slut på eländet, men så icke. VM i fotboll liksom skogsmyggor och augustigetingar är förmodligen något man bara får stå ut med. Då Sveriges namn flög fornstort över världen….

Kommentarer

 1. SickanSickan

  Jag är inte heller någon fotbollsfan. Dålig på att hänga med i någon sport. Kanske synd, för det verkar kul att heja, heja. Det gjorde jag faktiskt när Sverige gjorde sitt mål i måndags. Jag stod och väntade på vänner på Stureplan och där visades matchen på storbildsTV och när bollen gick i mål och alla skrek och hoppade gjorde jag det med. Kändes jättekul faktiskt och var helt OK och rätt gjort då. Så nu kan jag bocka av det också av upplevelser i livet :-)

 2. PaulThomasPaulThomas

  Inte visste jag att Karl XII var med på planen. Då måste jag heja på honom. Vilket bettingföretag av de månghundrade tänker han göra reklam för?
  Jag smått föraktar de idrottare som säljer sig till dessa casinon. Skulle gärna se ett förbud mot verksamheterna som nu fått en otäck utbredning. Snart är väl dessa oetiska företag de enda som gör reklam i våra tv-kanaler!

 3. vetgirigvetgirig

  Att belacka(håna) dem som gillar att se och själva utöva idrott är ett jävla sätt tycker jag !

  Hr Du någonsin hört det motsatta??? Finns det ingen tävlingsinstinkt ( vinnarskalle) i Dig?

  Vill Du till exempel inte bli bra på ,och kanske bäst på att sköta Ditt arbete?

  Vetenskapligt bevisat år det att toppidrottsmän och kvinnor, utav all motion och träning också blir i besittning av ett högt IQ!

  Att ohemult mycket pengar är inblandade numer i idrotten är synd, men får inte ta död på sundnationalism och sund lagmoral!

 4. PaulThomasPaulThomas

  Ropen skalla när vi vinnarskallar ser di svenske göra mål.
  Svårt att inte ryckas med då laget fullständigt bländar med sin sammanhållning!
  Sällan har man sett så genuint samarbete. Toppen!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen