Om "Flora"

Jag är född på 40-talet. Bor i en stockholmsförort. Är intresserad av kultur, natur, resor och IT. Med kameran i ena handen och hunden i den andra, ger jag mig gärna ut på långpromenader och fotograferar.

Sommaren

Skrevs 2012-08-12, 10:27 av Flora

Kan det vara fler, som känner som jag   -  att det är rätt skönt att sommaren lider mot sitt slut?  Jag kan inte riktigt njuta av somrarna längre. Självklart gläds jag åt solen, värmen och blomsterprakten i naturen. Men känslan av vemod har infunnit sig sedan jag blev pensionär. Nog var det annorlunda förr, då man yrkesarbetade och hade familj.
Jag läste i tidningen att man skall försöka satsa på fler sommarpensionat för äldre. Ja, det skulle vara trevligt.
Jag tycker att det är påfrestande, då man överallt i medierna blåser upp det här med sommar och semester och ger goda råd om hur man skall orka med sin semester, orka med att alla släktingarna som vill komma och hälsa på, klara av att ordna trevligaste  grillfesten osv osv
Själv har jag definitivt inga sådana problem. För mig innebär sommaren en enda lång väntan på att hösten aktiviteter skall komma igång igen. Jag har helt enkelt tråkigt på sommaren. Naturligtvis  har jag haft en del samvaro med barn, barnbarn, släkt och vänner. En veckas vistelse i Stockholms skärgård har det också blivit. Resterande tid har jag varit hemma.
En ljuspunkt har dock överskuggat tristessen. Det är samvaron med min nyinköpta hundvalp! Att väckas på morgonen av denna lilla ljuvliga varelse, som försiktigt går fram till min säng och aviserar att det kanske snart är dags att kliva upp och gå ut, det ger energi!
 

 Blog image

 

 

 

 

Kommentarer

 1. gunillago

  Ahh, vilken liten sötnos! Känner igen mig i din beskrivning av sommaren. Alla har så trevligt, utom jag. Måste säga att med en sådan liten varelse att gulla med skulle jag inte känna mig uttråkad eller ensam.

 2. TatluserTatluser

  Visst är det rart med en liten vän som gör anspråk på gemenskap. Som du beskriver är du i gott sällskap, sommaren består av lite lunchande med några vänner och någon utflykt, men jag har också en liten trädgård vid terrasser med odlingar, det tar en hel del tid. För mig blir det att på sommaren göra allt som jag inte får tid till under höst, vinter, vår när alla gruppaktiviteter är på gång. Här i omgivningen är det många, både unga och äldre, som bedriver sommaren med att springa, gå stavgång, sitta i parken och läsa och valla sina fyrfotingar, jag ser dem alla från min hammock när jag intar min lunch.

 3. Berit KBerit K

  Nä, jag lever hela vintern i väntan på sommaren. Det hjälper inte att jag håller igång med squaredans och pensionärsverksamheter, det är sommar som är liver för mig. Faktiskt litet trist ju, eftersom livet för svinner i rask takt bara i väntan på sommaren. Jag gillar det inte,¨men kan inte göra mkt åt det, tyvärr. Har blivit värre sen jag blev ensam. Kanske beror det på att i kyla får jag kärlkramp och kan inte motionera som förr. Nu tar dock allt det roliga slut för på lördag åker jag härifrån och hem till vintern. Uj uj! ;=)

 4. optimistoptimist

  Jag är sommarmänniska i själ och hjärta. Tänk vad enkelt det är med en hundvalp på sommaren, när den ska läras bli rumsren, och när den har bråttom ut. Du slipper palta på dig en massa kläder, och ibland hinner man inte förrän olyckan är skedd. Och ingen ishalka med risk för att bryta armar och ben, när du ska gå dina promenader med den lilla sötnosen.Nej det är bara positivt med sommaren.

 5. Konstigt, jag gillar alla årstider på sitt sätt. Ljus och färg, värme och kyla, väta och torka i ett enda långt pärlband. Och ingen årstid tycks inte passa att fotografera eller filma. Nu kommer snart den färgsprakande hösten och vi få skörda det som nu växt till sig…

 6. vetgirigvetgirig

  Precis som Berit K så överlever jag vintern, även om det är med nöd och näppe. Jag ser fram mot sommar när man kan sitta på ljugarbänkar och pokulera. Eller ta en cykeltur upp på stan och göra den osäker.

 7. GerdGerd

  Söt hund du har skaffat! Sommar är väl inte min bästa årstid, det är HÖSTEN. Då är naturen som allra vackrast, allt kul kommer igång och vänner är tillbaka i stan från sina sommarvisten. Men jag klarar av sommaren trots allt. Snart är den över.

 8. DidaniaDidania

  Jag tycker också om årets växlande årstider och prisar vårt nordiska klimat – men personligen är inte heller sommaren för mig en höjdpunkt.
  Jag säger som Gerd – HÖSTEN är den bästa tiden – och såklart VÅREN – de två perioder på året , där de stora förvandlingarna händer i naturen – till skillnad från högsommar som jag kan uppleva som stiltje och statisk.

 9. Nu är den stolta vår utsprungen,
  den vår de svaga kalla höst.
  Nu blommar heden röd av ljungen
  och hvitt av liljor älvens bröst.

  Visst är hösten vacker men det är ändå, på något sätt, början på slutet. Jag säjer som gumman efter avhörd predikan: änglar och harpospel är nog vackert pastorn, men den goda värmen se, den goda värmen…

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen