Om "Flora"

Jag är född på 40-talet. Bor i en stockholmsförort. Är intresserad av kultur, natur, resor och IT. Med kameran i ena handen och hunden i den andra, ger jag mig gärna ut på långpromenader och fotograferar.

Min nya smartphone

Skrevs 2013-06-17, 21:49 av Flora

Jag tyckte att min tre år gamla Nokia kunde duga ytterligare något år, men då sommaren närmade sig kunde jag ändå inte motstå frestelsen, att skaffa mig en ny mobiltelefon. Ni som läser detta tycker säkert att det inte är något märkvärdigt med det, men jag måste tillstå att jag är glatt överraskad. Visst är det ett lyft!
Större skärm, större stil och framför allt lättare att hantera. Jag hade också föreställningen att den bara skulle innehålla en massa onödiga finesser, som jag inte skulle ha användning för. Det stämmer inte.
Det som förvånar mig är att man i marknadsföringen av de nya smarta telefonerna inte mer beskriver  alla användbara finesser, utan mest talar om vilka billiga abonnemang som erbjuds.
Många av finesserna är klart seniorvänliga. Ladda ner Waxholmsbolagets app och du slipper en massa bilder och irrelevant information och få endast tillgång till tidtabellerna.
Och tänk så behändligt att kunna tala in kommandon, då man skall göra en sökning!
Den allvarligaste bristen är att telefonen är hal och lätt att tappa. Man måste köpa ett skal till telefonen.
Jag som använder kontantkort, kände mig litet osäker på hur det skulle gå med de uppdateringar, som ju görs automatiskt. Tack vare ett tips på Seniornets diskussionsforum fick jag veta hur jag skall hantera inställningarna för att mina kostnader inte skall skena iväg.
Min entusiasm dämpades dock något, då det som visade sig väldigt krångligt  att lägga in och använda det program på datorn, som behövs för att föra över bilder och ljud.

loonapix_13695954882569557889

 

Kommentarer

  1. bebebebe

    Grattis. Djupt imponerade över att Du även klarat av röststyrning. Min Samsung fixar visserligen både telefon, SMS, internet och email, men den är oförutsägbar. Alternativt är det mina darriga gubbhänder som ställer till trassel. Men visst är det ett lyft!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen