Om "Flora"

Jag är född på 40-talet. Bor i en stockholmsförort. Är intresserad av kultur, natur, resor och IT. Med kameran i ena handen och hunden i den andra, ger jag mig gärna ut på långpromenader och fotograferar.

Handla mat på nätet

Skrevs 2012-08-29, 15:33 av Flora

Jag har börjat handla mat på nätet. Det fungerar alldeles utmärkt! Jag handlar från Mathem två gånger i månaden. Många förknippar mat på nätet med färdiga matkassar, men det är inte aktuellt för mig. Jag handlar allt det som man normalt behöver i ett vanligt hushåll.

Det tog litet tid innan jag förstod hur hemsidan fungerade. Första gången jag skulle beställa, satt jag säkert en timma innan jag fått beställningslistan klar. En nackdel är att man inte får fullständig information om varorna. Det som står på baksidan av förpackningarna redovisas sällan. Det gör att man bara köper sådant, som man känner till. Man kan också få tips på maträtter.  Då man hittat ett lämpligt recept, kollar man vilka ingredienser som ingår och tar bort det man redan har hemma. Sedan klickar man för receptet och de varor som behövs, inklusive utskrivet recept, bifogas leveransen. Suveränt!

Jag är mycket nöjd med varorna. De är alltid av yppersta kvalitet. Inga klämskadade tomater, inte! Man kan välja när man vill ha leveransen och den är naturligtvis avgiftsbelagd.

Man får alltid räkna med att komplettera en del i vanlig butik, men 90 % av mina mat- och hushållsinköp gör jag numera via nätet.

Blog image

 

Alltid trevliga killar som levererar!

 

Kommentarer

 1. TatluserTatluser

  Det verkar bli framtiden, samtidigt liknar det de ”butiksbilar” som på sextiotalet körde ute i byarna, men då fick man välja vid bilen.

 2. För den som inte kan gå eller åka till affären så kanske det är en bra ide. Men det blir dyrare än om vi handlar maten själva. Dels är varorna 10-25% högre än i de butiker vi kan handla i samt så tillkommer runt en femtilapp eller om vi handlar lite 144:-. Inga storförpackningar såg jag för det brukar löna sig att köpa stort.

  Att det kostar mer förstår jag, men det är inget som jag kostar på mig med min lilla pension.

  Vad kan ägarna egentligen om mat mer än den ena varit styrelseordförande i en ICA Kvantumbutik?

  Det är ju upp till var och en var man handlar men skall jag handla på nätet då skall det löna sig för mig.

 3. ethaetha

  Ingen dum idé, då slipper man betala färdtjänst under vintern! Men nog är det roligare att gå omkring i affären, upptäcka nyheter och småprata med fiskhandlarns. Att handla med hjälp av hemtjänsten blev dyrt och bråttom, så att beställa själv vid datorn skulle nog vara mer vilsamt.

 4. FloraFlora Inläggsförfattare

  Anledningen till att jag kom igång med att handla mat på detta vis, var att jag skaffade hund. Jag bor ensam och fick helt enkelt svårt att komma ifrån. Dessutom var jag urless på allt släpande från affären, eftersom jag inte har bil. Det mesta man köper är ju basvaror. Vill man sedan har något speciellt, ja då kan man ju gå och handla det direkt i butik. Nej,inte blir det billigare, men inte så fasligt mycket dyrare heller om man köper mycket på en gång.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen