Om "Flora"

Jag är född på 40-talet. Bor i en stockholmsförort. Är intresserad av kultur, natur, resor och IT. Med kameran i ena handen och hunden i den andra, ger jag mig gärna ut på långpromenader och fotograferar.

Fötter

Skrevs 2012-07-15, 16:33 av Flora

Häromdagen var jag och fick fotvård. Har ni tänkt på att, överallt där det pratas eller skrivs om motion, så är det sällan man tar med fötterna? Ja, det är viktigt med bra skor och att fila fötterna ibland, det vet vi, men glöm inte att det är viktigt att motionera fötterna litet då och då!

Här är några tips, som jag samlat ihop, dels från Vårdguiden, dels från min fotvårdare. Förutsätter att man har friska fötter.

1. Knip och sära på tårna och rör foten i cirklar. Det gör foten mjuk inuti, stärker vristen och ökar blodcirkulationen.

2. Gör tåhävningar på framfoten

3. Gör balansövningar (stå på ett ben) samtidigt som du lyfter och spretar på tårna.

4. Passa på att gå barfota i sanden på sommaren. Muskler, senor och ligament tränas, liksom balansen.

I Rehbands butik på Storgatan 14 i Stockholm kan man få en liten broschyr, som heter Träningsråd för dina fötter, helt gratis.

 

 

 

Kommentarer

  1. TatluserTatluser

    Och nu har vi fått råden alldeles gratis och utan att behöva anstränga fötterna, men motionen uteblev i detta sammanhang. Själv brukar jag sätta på någon varm musik och dansa med rytmiska rörelser och snurra på framfoten, och när jag rensar i landen sitter jag på huk på framfötterna och måste då spreta med tårna.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen