Om "Tatluser"

Har under hela mitt vuxna liv ägnat mig åt naturvetenskap, har yrkesutbildning inom medicin och sociallagstiftning.(Bilden från slutet av 60-talet)

Tjocka, svarta moln täcker himlavalvet

Skrevs 2018-07-24, 12:36 av Tatluser

När så tjocka svarta molnbumlingar täcker valvet brukar det vanligen komma både åska och regn, men så sker inte nu i den enorma hettan, varken i går eller i dag, kan det vara rökmoln från bränderna i norr, det verkar så misstänkt luften är nu så fuktig över sextio volymprocent inomhus (Någon luftfuktare har jag inte) och inte en regndroppe faller.

Kommentarer

 1. gunillagogunillago

  Är också mystifierad av detta. Men – eftersom jag nu läser ”Min europeiska familj de senaste 54000 åren” så är det något jag kan acceptera. Kan hålla med om att det är underligt.

 2. TatluserTatluser Inläggsförfattare

  Torkan fortsätter och i dag har det varit mest klart väder men luftfuktigheten är extrem, inomhus är den sjuttiosex volymprocent, har aldrig läst av sådana värden tidigare och i denna torka, men nyss kom jag på att det antagligen är avdunstningar från sjön och kanalen c:a hundra meter härifrån som ger fuktigheten.

 3. vetgirigvetgirig

  Om man nu ska spekulera i varför en sådan markant skillnad på väder bara på ett år.

  KAN DET INTE HA MED DEN PÅGÅENDE POLVÄNDNINGEN ATT GÖRA?
  Har jorden vridit sig på sin axel så mycket att den gått över den tröskel som innebär radikalt ändr -ade väderförhållanden? En amatör frågar?

 4. TatluserTatluser Inläggsförfattare

  För någon månad sedan läste jag troligen på något av de veckobrev jag får, minns inte vilket eller om det var på någon annan nyhetssida, att nordpolens läge nu är vid England och att förflyttningen gått med ett ryck, det måste ju då avsevärt påverka både vindar och havsströmmar, här om dagen stod också i forskarbrevet att golfströmmen nu försvagats påtagligt. Allt detta är det ganska tyst om.

 5. vetgirigvetgirig

  Just det ja, Tatluser!

  Och jag läste att gammaldags Bondbönor från Uppland sparats i de ”beramade” bergrummen uppe i Swalbard. Inte heller talas mycket om dessa bergrum.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen