Om "Tatluser"

Har under hela mitt vuxna liv ägnat mig åt naturvetenskap, har yrkesutbildning inom medicin och sociallagstiftning.(Bilden från slutet av 60-talet)

Kanske något att fundera över?

Skrevs 2017-11-06, 09:07 av Tatluser

Läste följande på FaceBook:

Pausa i 2 minuter och läs detta:
1. Låt oss säga att det är 07:25 och du är på väg hem, efter en exceptionellt hård dag på jobbet.
2. Du är verkligen trött, upprörd och frustrerad.
Plötsligt börjar du uppleva smärta i bröstet som börjar stråla i armen och käken upp och in i hjärtat. Du är bara cirka fem kilometer från närmaste sjukhus till ditt hem.
4. Tyvärr vet du inte om du kommer att kunna orka så långt.
5. Du har fått HLR-träning, men killen som höll i kursen berättade inte hur man gör det på sig själv.
6. Hur man överlever en hjärtinfarkt när man är ensam, eftersom många människor är ensamma när de drabbas av hjärtinfarkt och befinner sig utan hjälp. Den person vars hjärta slår hårt och börjar känna sig svag, har bara cirka 10 sekunder på sig innan man förlorar medvetandet.
7. Men man kan hjälpa sig själv genom att hosta upprepade gånger och mycket kraftigt! Ta ett djupt andetag före varje hostning och hostan bör vara djup och långvarig, som när man hostar upp slem från botten av bröstet. Andning och hostning bör upprepas varannan sekund och pågå tills du kommer till sjukhuset eller tills hjärtat börjar slå normalt.
8. Djupa andetag gör att syre kan erhållas i lungorna och hoströrelserna höjer hjärtat och blodet cirkulerar. Trycket på hjärtat hjälper också till att återställa normal hjärtrytm. På så sätt kan offer för hjärtinfarkt komma till sjukhuset för att få den rätta vården.
9. Låt oss säga att många andra människor är intresserade av detta ämne. Du kan rädda ditt eget liv !!!
10. Kardiologer säger att om alla som får detta brev var villig att skicka det till 10 personer, kan vi räkna med att vi kommer att spara minst ett liv.
11. I stället för att skicka skämt, snälla … hjälp spara liv genom att dela det här meddelandet.
12. Kopiera gärna detta!

Kommentarer

  1. vetgirigvetgirig

    Tack för denna upplysning om självhjälp Tatluser! Har aldrig hört detta förut. Men gäller det inte att börja hosta vid minsta misstanke om hjärtinfarkt, innan smärtan i bröstet tar helt överhand?

  2. PaulThomasPaulThomas

    När jag låg inne på sjukhuset ömsom saktade pulsen ner väldigt, men även rusade iväg. Vid ett sådant rusningstillfälle ombads jag att hosta kraftfullt. Vilket jag gjorde och läkaren kollade samtidigt på skärmen efter något slags resultat. Själv märkte jag dock ingen större reaktion.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen