Om "Tatluser"

Har under hela mitt vuxna liv ägnat mig åt naturvetenskap, har yrkesutbildning inom medicin och sociallagstiftning.(Bilden från slutet av 60-talet)

Den månadslång hettan och torkan fortsätter

Skrevs 2018-06-09, 13:08 av Tatluser

Här har bara kommit tre mm regn under de senaste sju veckorna och solen har, med undantag för några dagar under senaste fjorton dagarna, ständigt lyst från glasklar himmel, med alla årens erfarenhet är detta för mig obehagligt skrämmande, vad är det som gör att det blir så här ingen beskriver händelseförlopp som och dess effekter. Något man själv kan konstatera är att förr var det sällsynt med nordliga vindar på sommaren, men under senaste åren har det blivit vanligt och särskilt i år och trots det är ju hettan rekordvarm. Jag vill att sakkunniga ska beskriva händelseförloppen som gör att det blivit så annorlunda, inte enbart bara allmänt pladdra om klimatet och nersmutsningen.

Kommentarer

  1. PaulThomasPaulThomas

    Äntligen kom regnet i går (under lördagskvällen.) Det vräkte ner och åskan dundrade. Så nu är alla våra vattentunnor fyllda till brädden. Vår närmsta grannfru är oerhört rädd för åskväder, hoppas hon klarade sig igenom gårdagens pina. Växtligheten ser idag nyfräsch ut. Alla tak är avsköljda. Dammet är borta. Ett regn kan vara underbart!

  2. TatluserTatluser Inläggsförfattare

    Man får glädja sig för allt som är positivt för naturen och livet, här har fortfarande ännu inte kommit några droppar uppifrån och i dag var det mitt på dagen trettiosex grader i parken och alldeles vindstilla, ett och annat svart moln seglade förbi men de hade tydligen redan tömt sina regn, ingen droppe kom det här, i kväll är här drygt tjugofem och det sveper sakta en ljummen vind.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen