Om "Didania"

Livet fortsätter

Skrevs 2017-05-14, 17:40 av Didania

bebe frågar om vi håller på att dö ut -

inte riktigt ännu – även om vi ett tag nästan trodde det?

Här hos oss två gamlingar håller vi på att inskola oss till en ny och annorlunda period – på grund av ena partens försämrade hälsa och förmåga.

Men Tack o Lov för all hjälp som i alla fall finns i vårt samhälle. Det finns ingen gräns för alla högtstående tekniska hjälpmedel som ställs till vår rådighet – och sedan har vi ju fått en hel stab av folk från Hemtjänsten som springer här.

Det är i sig mycket intressant med alla olika typer av personage som kan dyka upp.

Som tur är har vi under vardagarna en helt underbar kvinna från Etiopien som kan konsten att finnas till utan att man behöver känna sig främmande i sitt eget hem.

Jo livet ändrar sig och ibland blir det en tydlig gräns – men så kommer en ny period, som det gäller att anpassa sig till. Där är vi på väg, men visst är det en läroprocess.

Det är första året på 12 år som vi inte är i Skåne under maj månad – jag fick inte se boken slå ut i år – och får inte se rapsfälten blomma – men jag får se annat!

Och i går kom även RINGDUVAN, som bor hemma i gårdsträdet i Kristianstad – plötsligt satt den här högt i ett träd på Narvavägen och hälsade med sitt vanliga kurrande!

Kommentarer

  1. bebebebe

    Att livet ändrar sig är rimligt. Och de nya liven är lika intressanta att skildra som de tidigare,och dessutom kanske mindre beskrivna.

  2. AmandaAmanda

    Så trevligt att ringduvan hittade till Narvavägen! Den finns också i Järfälla. Det händer att den landar på vår gräsmatta. Men eftersom den är så mycket större än de vanliga småfåglarna, så ser det nästan groteskt ut när de vaggar fram till vattenbadet.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen