Om "Didania"

Fortfarande vid liv

Skrevs 2019-08-02, 17:24 av Didania

Jamen visst har vi blivit förskräckligt gamla – vi här på Silvergen , de av oss som finns kvar!

Mitt datorliv startade omkring år 2000  och jag gick med i Seniornet Sweden med en gång. Jag lärde mig snabbt att chatta – och var aktiv i de olika samtalsgrupper som fanns.

På den tiden var det sällsynt att gamlingar var på nätet, så när vi ordnade en träf i R L, där vi pendlade med båt över sundet till Köpenhamn stod pressen parat för att intervjua oss!!

Sedan blev det en annan seniorklubb som jag har glömt namnet på – Seniorkontakten tror jag – även där fick jag vänner och faktisk en mycket kär väninna uppe i norra Sverige som jag fortfarande har kontinuerlig kontakt med! Från 2007 ca – blev det då Silvergen – som i början var ganska livaktig – men där det även uppstod spänningar mellkan ”gamla” och ”nya”.

I dag verkar vi inte vara många som har lust att meddela sig här – utom några få hjältemodiga som det faktisk alltid är roligt att läsa!

Man (jag) undrar ju lite efter så många år – hur går det hos alla ? Finns den och den kvar?

Jag ser mina egna senaste blogginlägg – och mycket handlar ju om åldrandets framfart och de problem och svårigheter som följer med. Det är väl en naturlig sak i och med att sjukdom och funktionsnedsättande är med till att forma (och begränsa) tillvaron?

Så även denna gången blir det en liten inblick i min och min sambos värld där vi fortsätter med att nyttja sjukvården och göra det bästa utav en svår sits.

Nästa vecka väntar ny operation för mig -det blir den tredje på de senaste två åren. Men det brukar gå bra – om det kommer till sjukhusvård på våra högt specialiserade sjukhus, är min erfarenhet att det verkligen fungerar bra – så kära överlevare på Silver, vi hoppas på en fortsättning där vi kan läsa och läsas här på ålderns häst!.

 

Kommentarer

  1. bebebebe

    Så kul att Du fortfarande lever och att fingrarna fortfarande kan tämja tangenterna! Emellanåt är det fortfarande riktigt positivt att leva tycker jag också, även om för min del nätterna är fyllda av genomgångar av onödiga dumheter jag sysslat med på den tiden jag fortfarande var kapabel till sådana. Men drömmarna är inte nådiga och dessutom fullständigt meningslösa. Det är få dumheter som går att göra något åt när man blivit tillräckligt gammal. Jag har precis läst Jan Myrdals senaste, där han som 93åring inte ångrar ett skit, som det verkar. Livsvisdom kanske är just sådan att sluta bry sig om saker som inte går att göra ogjorda. Om man nu bär på sådana.

    För övrigt tycker jag livet efter 80 mest handlar om att göra det man orkar med och inte gräma sig för övrig numera omöjlig verksamhet. Naturligtvis känns det såväl ovant som olustigt att vara beroende av andra människor, så visst finns mycken stolthet att svälja. Stor och stark hade sin tid även om man så här i efterhand kanske inte var fullt så stor och stark som man trodde sig vara på den tiden.Att icke handla uppenbarar också andra fördelar som ”inte ej medgavs” förr. Till exempel att följa fjärilars flykt och njuta av att se in i himmelen under badet när simmandet kanske inte är så lustbetonat som förr. Ryggsim gör att man stundtals kan uppskatta skönhet och fundera över vad man skall hitta på om man kommer dit en gång. Att solbada utan risk för malignt melanom är t ex en sådan kanske möjlig aktivitet. För att skriva på Silvergen går förmodligen inte. Det finns nog inget WIFI over there.

    får man önska en god fortsatt fredagskväll! Det gör jag för övrigt hur som helst,

    Bengt

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen