Om "Didania"

Det svåra beslutet

Skrevs 2017-10-01, 11:53 av Didania

Ålderdomen kräver verkligen att man är beredd på ändrade villkor och att man kan anpassa sig!

 

Ett beslut, som har varit svårt att dra är det där med bilen!

Själv kör jag inte och har inget körkort – men min sambo har varit en duktig bilförare sedan tidig ungdom. I dag har han fyllt 90.

Det är ca ett år sedan vi har varit ute med bilen – och han inser själv att han inte mera skall sätta sig bakom ratten – så bilen har bara stått i garaget och tickat parkeringspengar.

För 2000 i månaden kan man ju ha roligare än parkering för en bil som inte används!

I går hände det – Dottern kom och hämtade bilen som skall gå vidare till dotterson som skall lära sig köra den.

Vi stod i balkongdörren och såg när bilen körde bort – Åh så mycket glädje vi har haft av den – och inte minst att den kunde binda ihop våra två landsändar, Skåne och Stockholm.

 

Kommentarer

  1. AmandaAmanda

    Ja, katten, det där är svårt! Det är väl en ringa tröst att man kan åka rätt mycket taxi för 2000 i månaden. Lycka till!

  2. GerdGerd

    Det går att leva utan egen bil, jag försökte tänka att ”var sak har sin tid” när min tillvaro utan egen bil kom. Allt gott önskar jag er, ni klarar även detta!

  3. vetgirigvetgirig

    Ja visst går det att leva ett drägligt liv på ålderns häst, och det utan bil, så det så! Jag hade turen att skaffa en batteridriven trehjuling som körs med bara händerna. Den ger mig stor frihet att fara omkring och handla och träffa andra människor. Så länge som synen tillåter det! När den ”fallerar”, då begränsas jag!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen