Om "Didania"

annorlunda sommar

Skrevs 2017-08-08, 17:26 av Didania

Att bli sjuk på sommaren och behöva anlita sjukvården är en upplevelse som jag inte önskar någon.

I slutet av maj fick jag hemska ryggsmärtor som så småningom strålade ner i benet. På vanlig röntgen konstaterades artros i båda höfter. Detta var ingen nyhet för mig men förklarade inte dessa nya starka smärtor. Eft en månadstid gick det inte längre att gå – mitt ena ben var helt ”dött” och svagt.

Jag fick vänta på Magnetröntgen fram till 20 juli – det visade spinal stenos samt skadad disk.

Nu väntar ännu tre veckor innan en ortopedkirurg kan ge besked om operation.

Jag har tillbringat sommaren här i min rullstol i lägenheten.

Jag har såklart provat flera starka preparat – smärtplåster och annan morfin – men blir bara som en zombie.

Jag har tappat all matlust (och nästan även livslust) – inne på tredje månad med smärtor.

Men i dag kom en sjukgymnast som skall hjälpa mig att komma upp ur stolen?

Jag måste ju tro på hoppet?

Kommentarer

 1. bebebebe

  det är inte alltid lätt att gilla läget
  men tro och hopp
  och en begränsad motvillig acceptans
  kanske hjälper.
  Jag håller tummarna!

 2. AmandaAmanda

  Eländes elände Didania! Det du råkat ut för är ju verkligen inte roligt! Skönt att du skriver om det här i alla fall. Inte för att jag vet om det hjälper, men det är bättre att tala om det än att tiga, det vet åtminstone jag. Så lycka till, lycka till att hitta nånting som du tycker om att äta, lycka till att ortopeden tittar på dig, lycka till med en bra sjukgymnast, de är guld värda!

 3. GerdGerd

  Kära du, vilken plåga!, håller med föregående, försök hitta något gott att äta och dricka och lycka till med bra och snabb bättring! Jag väntar på kontakt med ryggkirurgin (min halsrygg), hoppas det inte dröjer så länge . Vi är inte underhållsfria dessvärre. Kram!

 4. TatluserTatluser

  Ack ja, ryggen kan verkligen bli en helvetesplåga, men ofta går det dock att lindra och ibland läka, men ibland får man dras med det mer eller mindre, ofta vänjer man sig när det pågått en tid, för egen del har jag sedan jag började leka med datorn haft nackbesvär och under senare år har kotorna tryckt ihop sig så det blir ständig nervirritation, värken irriterar mest på natten. – Men nog är det värre när det sätter sig i benen som ska bära upp hela kroppen, hoppas att sjukgymnasten kan lätta upp det hela och att operatonen lyckas.

 5. vetgirigvetgirig

  Jag tränar i en legg-press tre ggr i veckan för min förträngning i Spinalkanalen. Bättre blir det väl inte, men försämring bromsas kanske? Lite mer blod till fötter och underben kanske också.

 6. gunillago

  Önskar att jag kunde träna mer, men man måste också inse att kröppa inte behagar ta till sig näring som den gjorde förr. Hoppas du får smärtlindring och kan rekommendera ett medel MSM, som ger näring till ligament och annat genom mycket C-vitamin och svavel som vi får för lite av numera. Blogga får du se… varm hälsning!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen