Om "silverladyn"

Tillhör nu de som fyllt 73. Märkligt att man blir äldre utan att man själv fattar det. Är lite bekväm av mig och njuter mest av nuet och att bara vara . .

Tangons dag

Skrevs 2019-12-11, 12:21 av silverladyn

Goddagens alla! Nu är det dags för ett nytt inlägg.

Idag är det tangons dag När jag var yngre älskade jag att dansa och var ganska bra på det också. I min familj var danskunskaper något självklart så för min del blev det förutom flickskolan också dansskola i några år på fritiden. Det var de vanliga standarddanserna och de latinamerikanska danserna som ingick i dansskolans utbud

.Det fanns inga buggkurser på den tiden utan den enda rock´n rollstilen man fick lära sig var jive. Rock´n rollen man såg på amerikanska filmer lärde man sig själv genom att ha rockfilmerna som förebild.

I min flickskola avslutades avgångsklasserna med en skolbal i en magnifik och  pampig festlokal där man skulle  uppföra sig enligt dåtidens vett och etikett. Skolans rektor och merparten av lärarna stod uppradade och vårbalen inleddes med att man fick handhälsa på dem.

Förutom den fantastiska menyn var dansgolvet ett forum där man visade upp sina danskunskaper Öppningsdansen var alltid en svepande wienervals.  På vårbalen var det lång klänning med armbågslånga handskar som gällde för damerna och smoking för herrarna,

Hade sedan turen att gifta mig med en man som älskade dans lika mycket och vi såg till att lära oss gammeldanser också

Det är inte utan man blir lite nostalgisk när man drömmer sig tillbaka till dansgolvet igen .Tyvärr är det ganska länge sedan den skröpliga kropp man fått med åren sa ifrån om utsvävningar på tiljorna.

Det var allt för den här gången på återseende

Silverladyn

 

Kommentarer

 1. PaulThomasPaulThomas

  Silvergenerationens medlemmar kan säkert visa upp en stor och mångsidig bukett av olika bakgrunder. I mitt fall var det aldrig tal om att på fritiden lära sig dansa!
  Under uppväxten var det mest ett brinnande teknikintresse som florerade. Jag och mina kompisar skulle aldrig drömma om eller våga ha en närkontakt med en flicka. Även om det var just det man drömde om.
  I skolan var klasserna uppdelade i flick- resp pojkklasser. När flickorna var ute och aktiverades på skolgården var det svårt för oss att inte snegla ut genom fönstren. Gymnastiksal var inte något som fanns i vår skola.
  Det skulle nog ha varit välgörande med obligatorisk dansundervisning för oss. Och tänk bara att få bevista en riktig bal!
  Det närmaste vi kom tangon var nog i filmen ”Sista tangon i Paris” av Bertolucci, 1972.
  Som tur var fick vi ordning på tafattheten under uppväxten och tog oss i kragen så småningom. Dansen är numera inget problem så länge som rörelserna följer den lite lugnare tempot. För några år sedan köpte vi en grammofon på loppis och har tagit våra svängomer på gräset till gamla fina tongångar.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen