Om "silverladyn"

Tillhör nu de som fyllt 73. Märkligt att man blir äldre utan att man själv fattar det. Är lite bekväm av mig och njuter mest av nuet och att bara vara . .

Smygtittarrapport

Skrevs 2019-07-19, 20:14 av silverladyn

När jag var barn bodde familjen i ett hus där flertalet av grannarna var äldre ensamstående damer. Troligtvis var de änkor med sällsynta besök av barn och barnbarn.

Tanternas dagliga nöje var att stå bakom gardinen och spana ut. Ett par av dem hade till och med en skvallerspegel på fönstret. På så sätt hade de stenkoll på allt som hände. Tyvärr hände det också att de skvallrade för mina föräldrar om jag hade haft något fuffens för mig.

Nu har jag också hemfallit till att smygspana på det som rör sig inom synhåll hos mig.

Skillnaden är att jag inte står bakom en gardin, utan jag sitter på min uteplats och smygtittar genom  bladverket som slingrar sig på spaljén. Där är man osynlig för andra medan man har full uppsikt utåt.

Mycket av det man ser är ganska upplysande. Bland annat har det visat sig att jag tydligen har en granne som är ” bostadsföreningsmästare”  i att tvätta sina fortskaffningsmedel.. Grannen har 2 personbilar 1 husbil,1 tävlingscykel, 2 vanliga cyklar

Tre till fyra timmar dagligen tvättas det och putsas febrilt. Det som däremot inte är så omfattande är användningen av cykelbeståndet, ena personbilen och husbilen. Cykelturerna inskränker sig till ett varv runt kvarterer i full tävlingsmundering

De vanliga cyklarna har jag inte sett användas överhuvudtaget.   Husbilsturerna blir oftast ett varv på parkeringen .Har man så fullt upp med att sköta om sina ”ögonstenar” blir det inte mycket tid över att använda personbilarna heller.

Grannens räddning är nog att han är pensionerad och inte har så mycket annat att pyssla med.

En gång frågade jag honom lite försynt hur han hinner med. Då log han och berättade att innan han blev pensionär hade de bara en bil i familjen och det var i samband med pensioneringen de införskaffade alla andra fortskaffningsmedlen.

Det mesta går an bara man är en glad pensionär.

Tack för idag och på återseende

Kommentarer

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen