Om "silverladyn"

Tillhör nu de som fyllt 73. Märkligt att man blir äldre utan att man själv fattar det. Är lite bekväm av mig och njuter mest av nuet och att bara vara . .

Smittad av gnällbakterier

Skrevs 2019-02-20, 10:46 av silverladyn

Goddagens !

I vanliga fall upplever jag mig själv som en person som inte lägger energi på att gnälla över det ena och det andra.

Idag är det ganska vanligt att det gnälls på vården, skolan, skatterna, bristen på service i glesbygden, äldreboenden, bristen på LSS-insatser etc etc.

Men med jämna mellanrum blir jag påverkad av en gnällande omgivning och  faller också in i de klagandes kör. Det är väl det omtalade grupptrycket man blir offer för.

Just nu är jag irriterad på apotekens oförmåga att leverera vissa av mina mediciner. Senast var en av sorterna restnoterad i flera månader och någon ersättning gick inte att fås om inte doktorn skrev ett nytt recept.

Att försöka komma fram till sjukvårdsrådgivningen på 1177 ska vi inte prata om. Där är det långa väntetider. Att väntetiden är 20-30 minuter och längre är det besked man får.  Så vid akut sjukdom på kvälls+nattetid när man behöver råd snabbt är inte det heller ett alternativ.

Parkeringsplatserna för rörelsehindrade ska vi inte prata om. Det är mer eller mindre de utan parkeringtillståndet  för rörelsehindrade som är de som har parkerat på sådana platser. Innan jag själv blev en av alla de som blev  beviljad ett sånt parkeringstillstånd hade jag ingen aning om missbruket. Nu får man åka runt och leta en p-plats som man kan använda sig av med sin begränsade rörelseförmåga. I annat fall är det bara att åka hem igen och försöka en annan dag.

Uschanemej vad gnälligt inlägget blev.

Glädjande nog är det så gott som snöfritt och barmark i mina omgivningar och solstolen har kommit till användning på uteplatsen. Härligt !! Snart är det vår.

Det är inte utan att man känner en skadeglädje över att inte bo i PT:s trakter. Kan bara beundra honom och frun som hanterar sitt vinterväder så bra.

Visserligen hör jag illa, ser illa och går illa, men jag mår iallafall inte illa och det är gott nog.

Tack för idag och på återseende med ett inlägg utan gnäll.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

 1. gunillago

  Du, ibland finns det skäl att gnöla o gnälla.
  Förresten kan jag ringa till min Vårdcentral för recept av en läkare. Får se hur länge det går… Hörde att det finns ett hackande av 1177. Alla telefonsamtal hackades och fanns tillgängliga på nätet. En skandal, säger en annan gnällis, som vill behålla direktkontakten med VC.

 2. PaulThomasPaulThomas

  Allmänt gnäll baseras ofta på oriktiga grunduppgifter. Och visst påverkas vi på något sätt av gnället:
  Känslan så sprittande yster
  blir lätt smittande dyster.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen