Om "silverladyn"

Tillhör nu de som fyllt 70. Märkligt att man blivit äldre utan att man själv fattar det. Är lite bekväm av mig och njuter mest av nuet och att bara vara . .

När kära tillhörigheter blir skräp

Skrevs 2017-08-03, 18:02 av silverladyn

Inför den stundande renoveringen har rensningen och sorteringen börjat. Det är märkligt vilka samlarförmågor man har. När jag flyttade in i det nuvarande boendet blev det en minskning från 3 rok till 1 rok.  Då var det tvunget att bli en rejäl sortering för det fanns inte plats helt enkelt för mer än det minimala.

Detta minimala fick plats i ett par bokhyllor, i fristående skåp och några sänglådor som man kunde gömma under sängen samt i några köksskåp.

Nu 10 år senare var det bara att inse  att det minimala som jag ansåg som oumbärligt då, inte hade tagits fram sedan det blev instoppat  vid inflyttningen.

Ingen har varit intresserad av något under alla dessa år och de sociala företagen var inte intresserade av att hämta något, ev kunde man få åka dit så att de kunde titta om det var något av intresse. Då tappade jag intresset att skänka mina saker till dem.

Efter lite inlärd motvilja mot att kasta användbara saker så åkte allt ner i svarta plastsäckar och flyttlådor. Det mest anmärkningsvärda var att jag lyckats spara på 43 st Tomma glassbyttor modell Carte´dor. Undrar vad jag tänkt ha dem till? Har alltid trott att jag ombesörjt kasseringen av  sådana  samlingar med alla regelbundna döstädningar.

Även bland gamla faktureroch personliga handlingar fanns det fynd som var daterade 2002 och åren däromkring.

Det blev 7 st 240-liters säckar och 3 stycke flyttlådor med fullt användbara saker som kördes till kommunens returpunkt. De tomma sänglådorna åkte samma väg.

Efter välförättad rensningsdag blev det dags för en stunds After Work trots att man är arbetsbefriad numera. Det gäller att ta vara på sådant som får en att må bra.

 

 

Kommentarer

Bli först med att kommentera detta blogginlägg!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen