Om "silverladyn"

Tillhör nu de som fyllt 73. Märkligt att man blir äldre utan att man själv fattar det. Är lite bekväm av mig och njuter mest av nuet och att bara vara . .

Min åldrandeprocess

Skrevs 2019-06-09, 17:38 av silverladyn

Goddagens igen mina Silvergenar. Nu var det dags igen för ett nytt blogginlägg.

Visst är vi människor en salig blandning av olika människotyper. Lite fingervisning kan man få efter att läsa de olika blogginläggen. Några anser att de har mycket omkring sig. Några tycker att det inte händer så mycket. Någon saknar praktiska hushållshjälpmedel som vi i vår generation såg som självklart hjälpmedel i kökslådan. En del saknar en partner att känna djupare samhörighet med. Ja som det är sagt tidigare vi är alla olika och har olika syn på tillvaron.

För min del tycker jag att åldrandet blivit lite av en väckarklocka. Nu när man börjar närma sig slutet av detta liv börjar man fundera lite kring hur livet man levt  varit.. Har man saknat någonting? Har man ångrat någonting?  Vad skulle man i så fall gjort på annat sätt? Ja det finns många tankar och funderingar som rör sig. Visserligen kan man inte ändra på det ogjorda men det kan vara bra att våga inse att det funnits saker som kanske inte var så bra.

I mitt minne har de mindre bra sakerna blivit mer eller mindre undangömda precis som om allt alltid bara har varit bra. Ju äldre man blivit desto mer har sådant glidit undan i minnesbanken. Fast man kommer också ihåg massa saker som faktiskt varit bra så det är inte bara ve och elända att rannsaka sitt innersta och tankeverksamhetet.

Förr fanns det en slogan som sa ” God och glad ska människan vara”. Var det så att vi människor var godare och gladare förr?

Jag vet inte om det stämmer, men en sak var bättre förr och det var att kontanter var  det gängse betalningsmedlet och det var gångbart överallt och man kunde ta ut dem på både posten och banken utan svårigheter..

Tack för idag. Det här var dagens inlägg. På återseende snart.

Silverladyn

PS

Oj nu höll jag på att glömma en viktig sakt: en stor eloge till PT som är en flitig bloggare och som bjuder oss andra på fantastiska bilder. Tack PT!  DS

 

Kommentarer

Bli först med att kommentera detta blogginlägg!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen