Om "silverladyn"

Tillhör nu de som fyllt 73. Märkligt att man blir äldre utan att man själv fattar det. Är lite bekväm av mig och njuter mest av nuet och att bara vara . .

Man får gilla läget

Skrevs 2020-04-06, 15:23 av silverladyn

Goddagens på er. Är varken sjuk eller på väg mot andra sidan än, utan bara uttråkad.

När  jag var ynger hände det lite då och då att jag gjorde mig ett par år äldre än vad jag faktiskt var. På den tiden lockade aktiviteterna där åldersgränsen var högre än den man faktiskt hade.

Idag har jag inte en tanke på att göra mig äldre, ja inte ens att låtsas jag är yngre än vad jag är. Förmodligen är ens samvete   inte lika rymligt idag som på 60-talet

Just nu går tillvaron på lågvarv och jag med mina krämpor och skröpliga kropp klarar inte av några längre promenader att göra av överskottsenergin på. För min del har det medfört att jag är klarvaken  när min vanliga läggtid kommer och då är det bara att fortsätta vara uppe ett par timmar till. Tyvärr blir klockan ofta runt tresnåret innan jag känner att jag börjar bli trött.

Det är långtråkigt här. Med vetskapen att man tillhör den grupp som troligtvis stryker med om man blir smittad så vågar man inte vara olydig och smyga iväg på olämpligheter. En liten ljusglimt är att ”mitt tantgäng”  Kulturkoftorna , som fått ta en paus från vår cirkelverksamhet nu ska börja med digitala möten. Vi är nu 9 st i gänget och alla har tillgång till datorer och smarta telefoner o d så vi ska få hjälp av ABF att använda oss av Skype så vi kan träffas som vanligt, trots att var och en av oss sitter hemma hos oss själva istället.

iIngen av oss är särskilt tekniskt bevandrad men med hjälp av ABF:s bistånd tror jag att vi ska klara av att ”skypa”.

Det blir ett välkommet avbrott i den slentrianmässiga vardagen.

Fast igår överraskades jag av yngste sonen och hans partner. Vi var på lokal och åt en fantastisk trerätters och drack ett mycket smakrikt vin till maten. Krogen är en liten kvarterskrog i ett av kommunens ytterområde med utsikt över Bråviken,  Tråkigt nog har de blivit av med sina gäster. De öppnade krogen bara för oss och ombesörjde att det var väl rengjort och så gott som minimal risk för en riskgäst att besöka dem. Det var bara krogägaren och hans fantastiska kock som var där. snacka om att man kände sig som en utvald celebritet. Överraskningen berodde på att jag fyllde år i lördags och i vanliga fall träffas vi alla hemma och äter tillsammans, men nu var det läge med ett miljöbyte.

Kan tillägga att sonen och hans käresta är stammisar där, så när de berättade att de gärna ville ge mamma ett avbrott i karantänvistelsen fick de genast gehör.  Ägaren och kocken hade också anhöriga i riskzonen så för dem var det en självklar sak att ställa upp.

Tack för idag och kanske på återseende före sommaren

Silverladyn

Kommentarer

  1. gunillago

    Kan känna igen mig och här är en till som fyllde år i lördags. En underbar tulpanbukett förgyllde min dag och ja, man får gilla läget.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen