Om "silverladyn"

Tillhör nu de som fyllt 73. Märkligt att man blir äldre utan att man själv fattar det. Är lite bekväm av mig och njuter mest av nuet och att bara vara . .

Lust

Skrevs 2019-05-11, 18:48 av silverladyn

Goddagens på er alla denna ljuva majlördag.

Får väl be lom ursäkt att mitt halvhjärtade nyårslöfte, att skriva blogginlägg oftare redan har spruckit. Om man nu ska skylla på något så får det väl bli på min brist på lust. Ja skrivlust alltså ingen annan lustbrist.

Det där med lust är lite kymigt . I åratal har jag sparat kläder jag trivts med och som jag haft positiva minnen från när de använts.  Först har de hängt i alla inomhusgarderoberna för att sedan förflyttas till mitt källarförråd. Ja det är inget pytteförråd utan ett stort ett på ca 15kvm som jag dessutom har på ett par meters avstånd. I förrådet har jag haft tre rader med klädstänger, där varje klädstång var fyra meter lång + lite väggkrokar.

Förflyttningen sker när kläderna har hängt i innegarderoberna i ett år utan att ha använts.

I förrådet har det sedan byggts på med fler och fler kläder. tills det inte har funnits någon hängplats kvar. Det var då svårigheterna med stort S började! Gallringen, Ja tyvärr var man tvungen att gallra lite bland de äldsta ”klenoderna” så de nya skulle få plats. Så här i efterhand inser jag att man skapat ett  slags klädvilorum utan att ha en kyrkogård. Men nu är det slut på sparandet. Både viljan och lusten att göra sig av med detta enorma  klädberg kom som en uppenbarelse.

Jag känner mig själv rätt bra så nu var det dags att lägga upp en strategi kring hur tömningen skulle gå till innan jag skulle tröttna. Vet ju med mig att jag är lite lat och bekväm av mig så det gällde att hitta ett sätt som inte var för övermäktigt.

Resultatet blev att jag bestämde mig för att bara  hålla på i 1-2 timmar varje dag för att minimera risken att sluta innan jag hunnit börja.

. Det tog ett par timmar varje dag i åtta dagar att tömma och packa ner allt. Tyckte det var synd att kasta kläderna då en hel del var nytt och oanvänt och övrigtt var i mycket bra skick, så jag bestämde mig för att skänka till KFUM:s Lettlandshjälp. De åker med hjälpsändningar till Lettland regelbundet. Tyvärr öppnar inte insamlingslokalen förrän i augusti igen, då det är sommaruppehåll just nu.

Nu har jag inga kläder i förrådet utan bara en massa svarta plastsäckar fulla med kläder. De tar upp så stor plats att inget annat får plats i förrädet längre.. Men det ska nog gå bra för nu kommer det aldrig mer att bli ett klädvilorum.  Hädanefter sparar jag inga mer kläder utan om de inte används. så åker de direkt i soppåsen.

Ska man reflektera lite så är det inte utan att man funderar på vad det är för mekanismer som styr när man bygger upp ett klädberg där de äldsta plaggen var från början på 60-talet.

Ja det var dagens blogginlägg.  På återseende!

 

Kommentarer

  1. DidaniaDidania

    Det låter verkligen som en befrielse att du har kommit av med alla dessa plagg!

    Mer o mer känner jag för uttrycket: Less is more -

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen