Om "silverladyn"

Tillhör nu de som fyllt 73. Märkligt att man blir äldre utan att man själv fattar det. Är lite bekväm av mig och njuter mest av nuet och att bara vara . .

Förnöjsamhet

Skrevs 2020-01-01, 12:39 av silverladyn

 

Goddagens och god fortsättning!

Förra årsskiftet bestämde jag mig för att skriva blogginlägg lite mer frekvent. Resultatet blev som vanligt, ganska magert .Det blev bara 18 stycken blogginlägg under det gångna året.  Resultatet säger allt. Det finns 365 dagar på ett år så då förstår var och en att 18 stycken inlägg är nästan som ett skämt.

Inlägget idag handlar istället om förnöjsamhet. Ett gammaldags ord man inte hör så ofta. Man kan väl helt enkelt beskriva innebörden av ordet som ett ord som beskriver en attityd som inte hela tiden vill ha mer, vill ha det bättre, utan är nöjd med livet som det är.

Själv har jag kommit på mig att ju äldre man blir desto oftare reflekterar man över livet. Man blickar bakåt  och kan konstatera att det i sanningens namn varit upp och ner, En del saker hade man väl kunnat sköta bättre, eller åtminstone annorlunda.  Jag minns perioder i livet då man ständigt jagade och strävade efter något  mer. Inte blev man  mera nöjd när jaktmålen var uppfyllda. Istället strävade man efter att förbättra tillvaron ännu mer genom att skaffa sig ett  större hus, en  nyare bil, bättre karriär osv.

Man var inne i ett jagande  där målet var att vara nöjd med livet  Det man kanske inte förstod då var att det vi strävade efter var, inte att vi skulle ha allt. utan för att vi skulle ha det viktigaste..

För visst är det så att det finns mycket som är bra i livet.  Det gäller bara att anpassa sig till den verklighet man lever i .Vi måste kanske acceptera våra tillkortakommanden och inte gräma oss över dem.

Ser vi på livet som en process ser vi alla de olika faserna livet har och var och en av dem är ett steg på vägen till vår förnöjsamhet.

Tack för idag och förhoppningsvis på återseende

Silverladyn

 

 

Kommentarer

  1. FloraFlora

    Men 18 blogginlägg är väl inte så tokigt! Dessutom läser jag gärna dina inlägg eftersom jag tycker att de är tänkvärda och trevliga.
    Visst har det varit litet upp och ner här i livet, men för min egen del kan jag säga att jag är rätt så nöjd. Det har , precis som du säger, uppstått en slags förnöjsamhet. Jag har förmånen att få vara frisk och har en ekonomi, som gör att jag kan klara mig riktigt hyfsat.
    Trots detta inser jag att jag (snart 77 år) måste räkna med att trappa ner på aktiviteterna och lära mig att kunna trivas även om jag måste vara hemma mycket. Ibland undrar jag vad pensionärer, som är 80+, egentligen sysslar med. Läsning, promenader,TV-tittande, kaffestunder med grannar eller väninnor kan ju inte vara allt. Barn och barnbarn har sina egna liv. Man deltar i deras framgångar och upplevelser litet på avstånd. För mig har hunden och datorn kommit att betyda mycket. Men vad kommer sedan…?

  2. silverladynsilverladyn Inläggsförfattare

    Tack Birgitta M för att du berättar för mig att du tycker om mina blogginlägg. Det värmer och gör mig glad. Det får mig att vilja fortsätta skriva blogginlägg. Din fundering kring vad som kommer sedan är också något man funderar kring oftare numera. Det blir förmodligen något bra för inte kan det skapas en sådan fantastisk varelse som människan bara för att allt ska försvinna ut i intet och bli stendött.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen