Om "silverladyn"

Tillhör nu de som fyllt 73. Märkligt att man blir äldre utan att man själv fattar det. Är lite bekväm av mig och njuter mest av nuet och att bara vara . .

En god gärning

Skrevs 2019-05-25, 19:18 av silverladyn

Goderafton på er alla! Så var det dags igen för ett nytt blogginlägg  I förra inlägget berättade jag om mitt klädberg som har hängt med i åratal.

Att lagra 7 st proppfulla 240 liters svarta plastsäckar i sitt förråd i flera månader är som att be om ett onödigt  irritationsmoment.. Det  blev trångt och bökigt och inte gick det att komma fram till andra obehövliga sparade grejer som jag upptäckte när jag gallrade ut klädberget. Efter ett par dagars missnöje med tänkta hjälporganisations sommarstängning tänkte jag hitta en annan organisation som kunde hämta kläderna direkt.

Det var inte det lättaste. Började ringa till Myrorna men nej då de begärde att man skulle lämna in kläderna själv till dem. anledningen var att deras chaufförer och bilar var så upptagna med annat så de har inte tid att hämta det som folk vill skänka.

Nästa ställe var något som heter Återvinningen. Samma sak där. Vi har inte tid att hämta men tar emot om man lämnar in själv.

Jag ringde ytterligare fyra större organisationer bl a till  Erikshjälpen och Hjärta till hjärta, Alla sa samma sak. vi har inte tid att hämta sådant folk vill skänka men kom gärna hit så tar vi emot.

Vid det laget var jag  mycket irriterad på de sk hjälporganisationerna som mer eller mindre vägrade att bistå med hämtning fast de säger i sina annonser och på sina hemsidor att de hämtar. Jag var färdig att ge upp och forsla iväg säckarna till kommunens återvinningscentral där allt bränns istället.

Men sen kom jag på att det fanns ett ställe till jag skulle kontakta innan. Under mitt yrkesliv hade jag ofta kontakt med RIA (numera Hela människan) som fyller en social funktion för hemlösa, missbrukare, och andra behövanden i vårt eget närområde.  Tack och lov för Hela människan blev stormförtjusta och ombesörjde att deras bil kom och hämtade allt nästan omgående. De sa att jag var välkommen att höra av mig igen om jag hittade mer som jag skulle rensa bort. Tydligen har de både en jättestor second hand affär där de säljer skänkta saker  och ett lager där de förvarar skänkta saker som de i sin tur skänker till behövande.

Nu fortsätter jag med förrådsrensningen och hitintill har jag ”hittat” en stor kartong full med musikkasetter, en stor kartong full med CD-skivor, ett par kartonger med böcker, några stora sopsäckar med nya filtar och plädar som jag inte ens kom ihåg att jag köpt. Dessutom  diverse strandmadrasser , ett flertal kylväskor, en hopvikbar madrass i madrassväska, en elektrisk uppblåsbar madrass/extrasäng mm.  Inser att mitt shoppingbeteende inte varit genomtänkt på något sätt utan både textiler och kläder har köpts mera för att de kunde vara bra att ha, fast så här i efterhand inser jag att de blev glömda och gömda istället för användna.

Ha det gott tills nästa gång. På återseende

Kommentarer

  1. PaulThomasPaulThomas

    Jo. Faktiskt komiskt hur våra vällevnadsproblem är rakt motsatta de ulandsproblem som finns och funnits i alla tider. Den här jämlikheten som det talas så mycket om, var finns den?

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen