Om "silverladyn"

Tillhör nu de som fyllt 72. Märkligt att man blivit äldre utan att man själv fattar det. Är lite bekväm av mig och njuter mest av nuet och att bara vara . .

Det går an

Skrevs 2017-09-09, 14:25 av silverladyn

Hemkommen från 2 veckors vistelse på polskt kurhotell med 3 st dagliga njutbara behandlingar och helpension. Hotellets läge utmed den sk polska rivieran var en positiv överraskning. Däremot är helpension lite för mycket av det goda, men tack och lov var det inget måste att äta alla måltider som ingick i priset. För min del blev det minst en daglig  upptäcksfärd bland stadens restaurantutbud  och ibland t o m två gånger. Helhetsintrycket av resan blev bara positiv, Mycket var kanske beroende på resans prislapp. Priset var som gjort för de som har en tunn plånbok.

Kurhotellet är godkänt av olika länders Försäkringskassa så många patienter från olika länder remitteras hit för diverse behandlingar. Tyvärr var det illa ställt med språkkunskaperna hos personalen, så det var svårt att kommunicera på annat sätt än med kroppsspråk. Det fanns också ett antal ST-läkare inom olika specialistområdensom hade sin ”praktik” på hotellet varje dag och  man kunde konsultera dem hur ofta man ville dagtid. Läkarna var bättre på bl a engelska och tyska.

Väl hemma trodde jag att jag skulle komma hem till en nyrenoverad lägenhet. Så blev det inte utan sonen hade bokat hotell för ett par nätter till då diverse problem med renoveringen försenade det tänkta färdigdatumet.

När det så blev dags att ”komma hem”  på riktigt var det bara nya spisen och kyl/frysen som skulle komma på plats.

Glad i hågen tog sonen bort emballaget från den nya kyl-och frysen som då  visade sig vara full av repor och skador i emaljen. Efter kontakt med säljarens kundtjänst blev det en skadeanmälan och krav på att företaget hämtar den defekta och kommer med en felfri stället. Det är oklart när den nya kommer.

Det blev också lite strul med spisen så den har heller inte kunnat installerats som det var tänkt.

Fast det nya golvet och alla nya ytskick är fantastiskt fina så glädjen över att detta blev bra överskuggar irritationen över att mina nya svarta vitvaror inte finns på plats än.

Ja diskmaskinen var felfri och blev installerad utan några problem.En av tre är inte så illa.

Trots allt så, är ” borta bra men hemma bäst”  fortfarande gångbart.

Kommentarer

 1. TatluserTatluser

  Det låter skönt att åter få vistas inom egen dörr, men det låter mysko/skumrask med firman som levererar skamfilade ”vitvaror”, borde anmälas till konsumentverket.

 2. PaulThomasPaulThomas

  Kurhotellet för oss med tunn plånbok är en ypperlig idé! Många av oss skulle säkert uppskatta en vistelse.
  Hantverkare, vitvaror och försäljare ska man inte tro på. De kanske också behövde nån vecka på kurhotell emellanåt. För att bli harmoniska och ha fötterna mer förankrade i jorden.

 3. GerdGerd

  ”Det går an” har varit mitt favorituttryck sedan jag läste litteraturhistoria, Almkvist var toppenförfattaren!. Kul att du valt den rubriken.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen