Om "silverladyn"

Tillhör nu de som fyllt 73. Märkligt att man blir äldre utan att man själv fattar det. Är lite bekväm av mig och njuter mest av nuet och att bara vara . .

Dagens gnällighet och irritation

Skrevs 2019-09-29, 10:42 av silverladyn

Ja nu är det dags med ett nytt blogginlägg. Märker att det återigen går längre och längre mellan mina inlägg. Det är bara att konstatera att nyårslöftet att blogga mera regelbundet här har kapsejsat totalt.

Hos mig händer både det ena och det andra. Inga större katastrofer utan mera onödiga irritationsorsaker. Det är nyttigt att få gnälla av sig ibland.  De senaste irritationsmomenten är:

Så här års kostar vissa grönsaker multum. Jag älskar avokado och försöker passa på att köpa sådana när priset är mera överkomligt. Just nu har det varit så högt pris på dem att snålheten i mig har gjort att jag avstått. Senast jag var i affären fick jag syn på en handskriven skylt  på Avokado 30:-. det var överkomligt och jag letade fram en förpackning med stora mogna frukter och gick glatt till kassan. Väl hemma igen granskade jag kvittot och fick se att det var instämplat 45:- på Avokadon. Sparade kvittot för att ta med det till nästa besök och få priset korrigerat. Fyra dagar senare var det dags, men innan jag konfronterade kassapersonalen blev jag osäker på om jag läst rätt på skyltarna så det blev ett besök vid grönsaksdisken. Mycket riktigt skylten var kvar, men nu såg jag att priset avsåg inte den Avokado jag tagit utan några helt andra förpackningar. Det korrekta priset för mina var 45:-

Enda trösten är att det var härligt mogna och goda  frukter som gick åt snabbt.. Man får hoppas att man inte göra samma misstag igen.

Något annat som också irriterar är alla dessa människor i trafiken som har uppenbara inlärningsproblem. Det är merparten av firmabilschaufförerna. de bryr sig varken om hastighetsreglerna eller andra trafikregler. Det byts fil kors och tvärs, Det nosas i bakänden på framförvarande bil och inte minst så verkar blinkersspaken vara något helt okänt reglag.

Ett företag som har sådana bilförare bland sina anställda behöver nog titta över deras trafikvett innan de förlorar fler och fler kunder som väljer att undvika anlita företag där förarna bär sig illa åt.

Cykelmarodörerna ska vi inte heller glömma bort. det är en grupp som tydligen behöver den spänning i tillvaron son deras framfart på liv och död medför. Ta bara hur de susar fram på övergångsställen utan den minsta tendens till att gå av sin cykel och leda den över.

Tyvärr finns det också en stor grupp fotgängare som också missat vad som gäller när man ska passera ett övergångsställe. Man kan inte ha näsan i mobilen och bara kliva ut i gatan. utan man måste förvissa sig att bilföraren ser att man ska korsa gatan. Tyvärr glömmer man bort att barn gör som den vuxne. Inte vill vi att barnen ska utsättas för fara i trafiken bara för att vuxna glömmer bort eller struntar i att följa reglerna.

Många kanske tycker att det är  bortkastad energi att ödsla sin irritation på såna här småsaker utan borde lägga den på större saker som klimatet,   Var och en får göra som den vill, men själv önskar jag att det blev ändringar på de här områdena då dessa är betydligt lättare att förändra än klimatproblematiken.

Tack för idag och på återseende

.Silverladyn

Kommentarer

  1. PaulThomasPaulThomas

    Att dina inlägg kommer allt mer sällan tänker jag inte gnälla över.
    Många anser nog att de mår bättre efter att ha fått ”gnälla av sig en smula” Varför inte ta fasta på detta? Varför inte starta ett Gnällforum!
    Alla som känner behovet kunde få fritt gnälla på. Rensa gnällspikarna från gammalt grollrost. Tänk så skönt vi kommer må efteråt. Befriade från gnaterier.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen