Om "silverladyn"

Tillhör nu de som fyllt 72. Märkligt att man blivit äldre utan att man själv fattar det. Är lite bekväm av mig och njuter mest av nuet och att bara vara . .

Bristande uppmärksamhet, ett normaltillstånd eller!!!

Skrevs 2017-11-29, 08:41 av silverladyn

Att vara tankspridd  får oss att associera till en slags” proffesorstyp” som skjutit upp sina glasögon i pannan men glömt var de är  och letar febrilt på olika ställen efter dem.

Sedan en tid inser jag att den stereotypa bilden  är ganska missvisande,

Min egen tankspriddhet började med att gardiner skulle sättas upp efter min lägenhetsrenovering.

Sagt och gjort passade jag på att göra det i smyg så att ingen av barnen skulle märka det. De har en otrolig förmåga att  ”vaka” över mor så hon inte klättrar på stegar o d.

Gardinerna kom upp utan några kroppsliga missöden. Ingen av barnen reagerade på att de hängde där. När gardinerna hängt uppe i åtta dagar fick jag se att de hängde upp och ner. Bladmönstret hade sina skaft uppåt istället för neråt. Trots att jag dagligen sitter i mitt lilla  kök med gardinerna i princip mitt framför näsan la jag inte märke till hängningsfadäsen. Naturligtvis hängde jag om dem direkt efter upptäckten.

Nästa fadäs var lite värre. Har ett litet barnbarn i Göteborg som jag köper vinteoverall och vinterkängor till varje år. Allt skickas sedan till Göteborg med Postnords hjälp.

i år ringde barnbarnets mamma och undrade lite försynt om hon skulle skicka tillbaka kängorna till mig då det i kängkartongen låg två vänstekängor istället för en av varje. Mycket riktigt när paketet kom tillbaka så läg det två vänstekängor där .I butiken (en Stadiumbutik) fick de sig ett gott skratt och fixade till det hela utan massa trams om kvittot od.

Varför är man tankspridd när man till synes lever ett stressbefriande pensionärsliv utan arbetsliv och småbarnstillvaro längre? Kan det månne bero på en kravlös tillvaro?

 

Kommentarer

  1. Elvira37Elvira37

    Jag tror att du har nog delvis rätt. Men å andra sidan, tror jag, att vi får litet svårt att göra två saker på en gång och det räcker för oss att bara ha en sak i huvudet vid varje tillfälle. Så vi bör nog försöka ställa kraven på oss själva, om nu inte andra gör det :-)

  2. TatluserTatluser

    Det kanske beror på att man slappar av, själv märker jag att om jag går i avslappnad rutin och jag ska göra något så missar jag kanske en del som jag sedan kommer på, då slår det mig ”f-n va sysslar jag med” och då skärper jag upp och då funkar det.

  3. gunillagogunillago

    Ja, som Tatluser, så upplever jag också att man ”vaknar till” och skärper sig eftersom man inte är van vid att vara särskilt focuserad eller alert och sedan har vi den åldrande hjärnbarken. Min har åtskilliga tomma fläckar…;))

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen