Om "silverladyn"

Tillhör nu de som fyllt 72. Märkligt att man blivit äldre utan att man själv fattar det. Är lite bekväm av mig och njuter mest av nuet och att bara vara . .

Är det vårvindar friska som blåser bort posten eller fel färg på kuvertet

Skrevs 2018-01-15, 19:48 av silverladyn

I mina trakter kan man glädjas åt att det varit barmark hela tiden. När väderfolket varnat för snöoväder har vi tursamt nog sluppit detta med enbart inslag av mera vatten än snö. Vattnet har dessutom sugits upp av marken så några vattenpölar har vi inte behövt forcera heller. De nyinköpta vinterstövlarna har stått i garderoben oanvända sedan inköpet.

Det som varit mindre bra är Postnords brist på leveransförmåga. Skickade en härlig adventskalender till barnbarnet i Göteborg i en av Postnords blå påsar. Den blå påsen irrade bort sig och kunde inte hitta fram. Samma sak hände med barnbarnets fina Draken Karies och Riddaren Fluor-bok, också i blå påse  Den villade också bort sig och hittade heller inte hem. Kanske är blå påsar inte bra att skicka med Postnord.

Inför julen skulle det skickas en julhälsning på vackra utvalda julkort  som en omtanke till sådana i bekantskapskretsen som uppskattar att få julhälsningen via ett kort. Fem blev utan sina kort, men sju fick glädjas åt sina. Korten skickades utan påse.

Fast våren är i annalkande. Eftermiddagarna är redan ljusare nu så hoppet finns att det kanske blir en kort vinter om det nu skulle bli vinter här hos oss, Kanske kan vinterstövlarna bli till användning  då.

Kommentarer

 1. TatluserTatluser

  Nu har den hemska snövintern kommit så nu får du användning av stövlarna, hoppas du kan snöra åt skaften om drivorna blir högre. Jag avskyr snön ända sedan jag var barn och dagligen måste plumsa igenom meterhöga drivor i fyra kilometer dagligen i närmare tre månader till och från skolan, dessutom gick jag ensam i dessa hemska drivor drygt två kilometer som var enskild väg. Snö är inget som stimulerar mig, möjligen att det kan ge en aning muskelaktivitet när jag skyfflar mig fram till fågelmatningen. Beträffande postgången har den under senare tid fungerat här.

 2. silverladynsilverladyn Inläggsförfattare

  Tatluser: inte den här gången heller lyckades väderfolkets snökaosvarning omfatta mina trakter. Idag är det lätta lågskor som gäller då regnet också uteblev. Den här gången blev det grått och disigt med en känsla av fukt i luften. Termometern visar några plusgrader.
  Korrigering av gårdagens väderbullentin:
  I natt och nu på tidiga morgon/förmiddagstimmarna kommer det ett lite ynkligt snöfall, som lyckats åstakomma ca 1 cm snötäcke. ska skynda mig att inviga de nya vinterkängorna innan allt smält bort. termometern visar fortfarande ca 3 plusgrader.

 3. PaulThomasPaulThomas

  Här har blåst upp så höga drivor att jag tror vädret driver med oss. På altantaket ligger nog 2 – 300kg och tynger, det blir till att klättra upp och skyffla ner. Inga försäkringsbolag verkar intresserade att ersätta dylika taks kollapsande. Ett sätt att bli av med snön vore att sända iväg den med Postnord så kanske den försvinner för gott.

 4. gunillago

  Minns min egen ungdomstid med extrajobb på postens julstressade posthantering. Läste någonstans att vårt ökade näthandlande tär på postens leveransförmåga. Kanske inte danska postverket vill anställa extrafolk till jul? Samgåendet kanske har lett till missförstånd vad gäller hanteringen av julpost?
  Här är det snö så det räcker under barnrumporna.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen