Om "silverladyn"

Tillhör nu de som fyllt 73. Märkligt att man blir äldre utan att man själv fattar det. Är lite bekväm av mig och njuter mest av nuet och att bara vara . .

Åldersbeteende eller….

Skrevs 2019-01-13, 11:37 av silverladyn

Mina morgonrutiner har ändrat sig en hel del ju äldre jag blivit.

När jag arbetade blev det ingen utdragen tidningsläsning, utan mina morgonrutiner var inprickade efter ett tidsschema där morgonsysslorna med  morgonmotionen som bestod av en rejäl stavgångsrunda,  duschningen, fikat, tidningsläsningen, bäddningen och påklädningen hade en exakt tidsåtgång för varje del. Rutinerna rubbades bara om man försov sig och/eller om tidningen var sen.  När jag var rökare var min stående frukost kaffe och ett par ciggisar.

Stor skillnad är det nu. Lördagen är den dag som jag ser fram emot.. Jag älskar att ha en papperstidning att lusläsa på morgonen. Ju tjockare tidningen är desto bättre.  Varje dag tar tidningsläsandet ett par timmar.  Fortfarande är jag ingen frukostmänniska utan mer en brunchperson. Har jag en stor mugg med kaffe och en tjock  morgontidningen är jag nöjd.

Lördag är nämnligen den dag som är vanligast med dödsannonser i min lokaltidning. Övriga veckodagar kan det ibland finnas någon enstaka dödsannons.

Den här veckan blev det nästan en salighetskänsla då det fanns 4 helsidor med dödsannonser. Anhopningen beror väl på att det varit många helgdagar  Tack och lov var det ingen jag kände som fanns  med.

Varje gång jag läser dödsannonserna förskräcks jag av att det är så många i min generation och i yngre generationer som dött.

Hade någon sagt till mig förr  att jag skulle bli så fascinerad av att läsa dödsannonser  när jag blir gammal hade jag trott att de hade fått hjärnsläpp.

Tack för idag och på återseende

 

Kommentarer

  1. Hyperbore

    Med mig är det tvärtemot. Det har aldrig tidigare gått så fort att läsa dagstidningen som nu. Visserligen är Falu-Kuriren väldigt mycket tunnare än DN och SvD men det är inte det som är orsaken. Utan att jag varje morgon konstaterar att jag ju redan har läst alla artiklarna i digital form. Vi får se hur länge jag kan övertyga mig själv om att fortsätta att prenumerera på papperstidningen.

  2. PaulThomasPaulThomas

    Att våra morgonrutiner blir till beteenden när vi åldras kan orsakas av växlande intressesfär, en annan fokusering. Familjeannonserna ”Födde och dödde” blir genast lite mer intressant. Sidor som tidigare var helt ointressanta.
    Mina morgonvanor har jag till leda tjatat om här, den obligatoriska promenaden, grötintaget och så lägger jag ut frön åt de bevingade vännerna. När jag närmar mig fågelbordet smackar jag så de vet att det är mat på gång. När proceduren är klar slamrar jag med tillbringarna för att de ska höra att maten är serverad.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen