Om "silverladyn"

Tillhör nu de som fyllt 73. Märkligt att man blir äldre utan att man själv fattar det. Är lite bekväm av mig och njuter mest av nuet och att bara vara . .

Aktivitetsbalans

Skrevs 2019-02-09, 15:16 av silverladyn

Goddagens mina Silvervänner. Upptäckte att det är nästan 3 veckor sedan mitt förra blogginlägg, så det är hög tid med ett nytt inlägg.

Aktivitetsbalans är tydligen ett modernt fenomen. Enligt olika studier och  förståsigpåarna  är det de som uppfattar sin vardag som meningsfull som upplever att de mår bättre. Oavsett vilka krämper man har blir effekten ändå att man lär  må bättre.

Olika aktiviteter fyller olika behov och ju mer varierad och balanserad vår tillvaro är desto mer meningsfull känns den. Alla de som uppfattar sin vardag som meningsfull lär också uppleva att de mår bättre.

.Orsaken till det  långa blogginlägguppehållet, jösses vilket långt ord det blev, är obalans i aktivitetsbalansen. Oftast tror vi inte att vi gör så mycket men när man spaltar upp alla sina göranden märker man att det blir en hel del. Själv älskar jag att bara vara och för att få ihop tillvaron och även få med ”bara -att- varastunder”  har jag inga aktiviteter efter kl 15.00 och på helgerna. Eftermiddagarna och helgerna får jag mitt bara-varabehov tillfredsställt.

Naturligtvis dyker det upp helt oväntade saker och glömmer man då att tänka efter före kan det bli lite för mycket och då rubbas balansen.

Under de senaste veckorna har det bland allt vanligt  hunnits med ett teaterbesök i huvudstan på Oscars. Tack och lov blev det ett färdigt busspaket med både mat, transport och föreställning. Måste erkänna att jag mer och mer känner mig som en riktig lantlolla när jag kommer till Stockholm och undviker numera att  åka dit i egen bil. Kanske är det åldrandet som får en att reagera så.

Det roliga ska ju hinna samsas med de mer o-roliga aktiviteterna men desto nödvändiga..

Till de o-roliga veckoinslagen  men nödvändiga hör 1 pass sittgympa och fyra pass vattengympa. något skolk är inte att tänka på för utan friskvården skulle måendet definitivt vara uruselt.

Till de halv-roliga veckoinslagen hör  öppensalongföreläsning  och köksbordsföreläsning.

Till de roliga veckoinslagen  hör ”tantgängets” läs-och res cirkel,  andra cirklar, studiebesök och , inbjudna gäster.

Till de roliga lite då och då inslagen med ”tantgänget”  hör konsertbesök, dagsturer med buss, after work, reumatikerföreningens olika aktiviteter, olika restaurangbesök där vi provar mat från världens alla hörn.

För de som undrar består mitt ”tantgäng”  av numera 10 damer , 2 st har avlidit,  i åldrarna 71-88 år. alla med skröpliga kroppar och diverse krämper. Vi träffades för 5 år sedan då vi alla var medlemmar i Reumatikerföreningen i vår stad..Det visade sig att alla ville att vi skulle träffas regelbundet utanför föreningen och bilda en kamratgrupp.. Vi kallar oss lite ironiskt för”Kulturkoftorna”.

Tack för idag och på återseende

 

Kommentarer

  1. PaulThomasPaulThomas

    Bara vara, bara vara. Hur gör man då man bara är? Ingenting förmodar jag. De tillfällena är för mig då jag sjunker ner i soffan och glor på TV. Och retar upp mig våldsamt på skitreklamen som där upprepas ideligen. Casinoreklamen måste gå att förbjuda, ett sånt förbud funkar faktiskt i Italien.
    Varför säger vi BARA VARA? Vara är ändå en kommun med 16.000 invånare, (145:e största av 290 kommuner.)
    F.ö är ju även Bara en liten ort öster om Malmö med 3.700 invånare.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen