Om "silverladyn"

Tillhör nu de som fyllt 73. Märkligt att man blir äldre utan att man själv fattar det. Är lite bekväm av mig och njuter mest av nuet och att bara vara . .

Lugn Alla Helgons Dag

Skrevs 2019-11-02, 14:35 av silverladyn

Goddagens! Dagens inlägg blir som en liten pyttipanna, med lite av varje

I går var jag en sväng till kyrkogårdarna där mina föräldrar vilar för att tända ljus och titta till dem.  Allt var bra, men på pappas gravsten hade det blivit diverse växtligheter. Pappas grav ligger på svenska kyrkans mark och de flesta gravarna är välskötta där. Mammas grav ligger på judiska kyrkogården och där är det inte samma pyntande och omhuldande av gravarna.

Tidigt i morse blev det en tur till kyrkogården med en bättre begagnad diskborste och en utsliten rotborste. Skulle ta itu med växtligheten på gravstenen. Idag är det tyvärr lite gråmulet och småkallt så att borsta ren stenen blev ett expressjobb. Tyvärr blev det inget önskvärt resultat. Fast man är ju sin egen domare och det blev  godkänt.

Just nu är stan invaderad av en massa fotbollsälskare, Både från bortalaget och hemmalaget. Alla platser på gamla ”Parken” ja planen  heter ju inte Parken längre har tydligen varit utsålda länge och polisen har visst mobiliserat alla poliser i regionen för att hålla ordning på alla dessa fotbollsfantaster som inte förstår hur man uppför sig oavsett om man vinner eller förlorar.

Annars är det bara skönt att kunna sitta inomhus i värmen och lösa korsord och sträcktitta på en ”gammal” tvserie på 6 avsnitt,  som missats tidigare. Tack för att man har tillgång till playkanalerna.  Har svårt för att följa serier som bara visar ett avsnitt i taget och oftast slutar jag titta efter de första avsnitten. Fast när det blir repriser där alla avsnitt kan visas på en gång så brukar jag passa på.

Tack för idag och på återseende

silverladyn

Kommentarer

  1. FloraFlora

    Så fint av dig att ge dig på att rengöra gravstenen.
    Vi har en familjegrav mitt inne i Stockholms innerstad, som vi besöker varje år vid denna tid. För några år sedan hade gravstenen plötsligt blivit väldigt ful med stora fläckar. Vi tyckte att det såg ut som om någon försökt rengöra den, men misslyckats/gett upp.Min bror kontaktade församlingen men fick ingen förklaring. Då kontaktades en stenhuggarfirma, som lovade rengöra/återställa den. Det kostade oss ett antal tusenlappar, men den blev snygg. Två år senare såg den likadan ut igen! Förklaringen är naturligtvis att det beror på luftföroreningar. Man tycker att både församlingen och stenhuggarfirman borde ha anat detta och avrått oss från rengöringen. Bortkastade pengar!
    Gamla tv-serier är inte att förakta. Jag missade Rederiet, då den gick på 1990-talet. Började så titta på första avsnitten på Öppet arkiv. Underbar miljö, härliga skådisar, men oj vad manuset haltar. Tyvärr fick jag ge upp efter 5 avsnitt. Roligt att ha sett några avsnitt av den berömda serie i alla fall.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen