Om "terrific"

Jag är en ovillig pensionär 70+. Bor i gård på landet med min livskamrat sedan unga år. Vi har haft många djur under årens lopp. Numera orkar vi bara med en hund, två katter och min häst, som jag både kan rida och köra. Jag trivdes bra med mitt jobb, och det tog tid att vänja sig av med det. Nu tycker jag, att det är skönt att kunna bestämma över den tid som finns kvar av livet. Sommartid tillbringar jag mest utomhus med trädgårdsarbete, ridning/körning av min häst och andra trevliga aktiviteter allt efter väder. Vintertid blir det mycket läsning, korsordlösande, telefonpratande och andra trevliga sysselsättningar. Dagsformen avgör vad det blir.

Massor av snö!

Skrevs 2018-01-20, 16:01 av terrific

Äntligen ligger snön kvar utan att förvandlas till isgator! Temperaturen är också några behagliga minusgrader. Jag gillar vintern, när den är så här!

Ut för att sköta om min häst och rasta hunden, annars tillbringar jag tiden i värmen inomhus den här årstiden. Det är skönt med mörkret och vilan, tycker jag, och accepterar årstiden fullt ut numera. Det är ju vinter stor del av våra liv häruppe i norr, så det är bara att göra det bästa av det.

 

Kommentarer

 1. gunillago

  Ja, här har ungarna kul i pulkabacken utanför mitt fönster. Äntligen kan de få lite roligt i snön. Skönt också med den lite ljusare tillvaron efter allt mörker.

 2. PaulThomasPaulThomas

  Den vita norrländska snön har bearbetats idag. Från altantaket har jag skyfflat ner några hundra kilo. Dessutom har utbyggnadens tak (som innehåller tvättstuga, pannrum, toa och duschrum) skottats. Nya vandringsleder för rådjuren (och oss själva) har snöslungats. De var just här och gnabbades om maten trots att jag hällt ut tre högar med pellets.
  Snart hälsar vi februari välkommen och sen runt mars börjar våren kunna anas en smula…
  Det blir säkert terrific även den här gången …

 3. DidaniaDidania

  Även i Stockholm kom det lite snö, som ligger kvar!
  Med livet som insats gick jag ut i går med min rollator och försökte kryssa mellan de blanka isfläckar på trottoaren – plötsligt föll från taket en isklump rakt framför mig och slog i en bil med duns!
  Jag klarade mig både fram och tillbaka – men vackert är det , mest från fönstret!

 4. TatluserTatluser

  Lyckliga du som trivs i snö och kyla, själv bär jag minnen från min uppväxt då man nästan drunknade i snön och temperaturen vanligen var ofta trettiofem och fyrtio grader, det var under krigsåren på småländska höglandet, enda möjligheten att ta sig halvmilen till skolan var på skidor och klädd i tjocka yllejumprar, vadderad overall, ”luamössa”, dubbla yllevantar och dubbla sockor i pjäxorna, detta blir jag påmind om varje gång det kommer snö och kyla så numera blir det inomhus även för min del.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen