Om "terrific"

Jag är en ovillig pensionär 70+. Bor i gård på landet med min livskamrat sedan unga år. Vi har haft många djur under årens lopp. Numera orkar vi bara med en hund, två katter och min häst, som jag både kan rida och köra. Jag trivdes bra med mitt jobb, och det tog tid att vänja sig av med det. Nu tycker jag, att det är skönt att kunna bestämma över den tid som finns kvar av livet. Sommartid tillbringar jag mest utomhus med trädgårdsarbete, ridning/körning av min häst och andra trevliga aktiviteter allt efter väder. Vintertid blir det mycket läsning, korsordlösande, telefonpratande och andra trevliga sysselsättningar. Dagsformen avgör vad det blir.

Åh, nu är våren här också!

Skrevs 2018-04-26, 00:52 av terrific

Nu har vi bara några snöhögar kvar, sega som bara attan.

Idag har jag skördat superfräscha morötter som klarat vintern under en fiberduk! De blev kvar i landet i höstas. Känns helt fantastiskt efter denna vinter med sådana massor av snö.

Mycket har tagit stryk av snömassorna denna vinter, men det är helt förunderligt, hur buskar och träd ruskar av sig och står upp igen.

Idag har jag reparerat häststängsel bl.a. Snön täckte ju nästan stängslet, och jag skaffade snöskor för att kunna gå runt och skaka snön av trådarna.

Idag har jag fått dagens ”gympapass”  genom att banka ner stolpar och kolla el.trådarna som gått sönder i snökaoset.  Nu börjar ju allt spira igen, helt underbart! Hästarna letar gröna strån igen och njuter av våren.

Jag har köpt penseér idag och tänkte plantera dem i krukorna vid entrén. Då upptäckte jag, att den ena krukan var trasig. Mannen erkände, att han nog kört sönder den, när han röjde snön med traktorn.  Det finns nya krukor att köpa, så det ska jag göra i morgon bl.a.

Kommentarer

  1. PaulThomasPaulThomas

    En härlig tid nu! De träd som har lågt sittande grenar har verkligen fått dessa hårt nedtyngda men nu återtar det mesta sina riktiga former. Hela buskage som här legat omkullvräkta börjar även resa sig upp igen till småfåglarnas och andras glädje. Grannens hela berså var i vintras jämnad med marken. Det är fantastiskt att se hur naturen med tiden läker sina sår. Mindre buskar och växter som jag trodde hoppet var ute för, har börjat visa livstecken! Solens strålar är strålande!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen