Om "Nyliberalen"

Jur kand, fil kand och privatpraktiseande jurist

Sverige, Trump och brottsligheten i statistik

Skrevs 2017-03-04, 16:42 av Nyliberalen

Den amerikanske författaren Mark Twain myntade uttrycket ”lögn, djävla lögn och statistik”. Sedan President Trump uttalade sig om Sverige och den brottslighet som genom åren framträtt allt tydligare har den ”svenska dementimaskinen” rullat på för högvarv och i ”indignationskören” höres etablissemangets företrädare Lövén, Wallström. Bildt och kändisgänget med Sven Melander och nu har TV koncernen hängt på med statistik från Brottsförebyggande rådet – jag kallar det för Brottsprovocerande rådet eftersom man ljuger öppet med statistiken. Man gör gällande följande

- När en amerikansk journalist på besök i Sverige på uppdrag att närmare ta en titt på Rosengård och Tensta så kunde han naturligtvis konstatera att brottsligheten i hans hemstad Chicago var våldsamt större än i Rosengård och Tensta. Det var SvT mycket noga med att understryka men poängen är tvärtom den att brottsligheten i både Rosengård, Tensta är våldsamt mycket större nu än åren 1970-1980. Vad beror det på? Jo invandringen.eller ”massinvasionen”

- Kallas ett samhälle välfärdssamhälle när kvinnor inte vågar gå ut på kvällar och nätter med rädsla för att bli våldtagna och trakasserade?

- Kallas det välfärd när poliser och räddningstjänst inte vågar sig in i större städers förorter s. k ”non go areas”?

- Kallas det välfärdssamhälle när sjukvården inte kan erbjuda platser för svårt sjuka personer för att asylsökande araber m fl blockerar akutvårdsintagen ?

- Kallas det välfärd när man i Malmö. och Göteborg i gängen skjuter ihjäl varandra med vapen som utan problem föres in i landet på grund av EU:s ”Schengensystem med fri rörlighet med varor, kapital och människor?

- Kallas det välfärd när tågen i Sverige inte går i tid på grund av nedslitna rälsar och växlar? på grund av att statsbudgeten är ansträngd av den stora ”massinvasionen”?

- kallas det välfärd när Sveriges väpnade styrkor är så små att man kan försvara landet i högst en vecka?

- Kallas det välfärd när svenska  när 230.000 ålderspensionärer ligger under EU:s fattigdomsstreck.

- Kallas det välfärd när man ger pension åt invandrare som inte tjänat en krona i Sverige än mindre betalat någon skatt?

Nu kan man göra katalogen hur lång som helst men ”förljugenheten” hos etablissemanget och massmedia har nått sådana höjder nu att folk börjar att reagera.

Etablissemanget och massmedia blev ordentligt omskakade när Donald Trump vann presidentvalet i USA och britterna valde att lämna EU. Europa behöver något nytt och både ;Mari le Pen i Frankrijke, Viktor Orban i Ungern, Gert Wilders i Holland borgar för ett nytt friskt antiliberalt Europa utan EU och dess kostsamma byråkrati och generösa invandringspolitik som håller på att ”islamisera” hela Europa.

Vakna Sverige och Europa!

Hans-Ola Mårtensson

Kommentarer

 1. minimalminimal

  Men gå in och titta på goggle då! På Homs Aleppo eller Damaskus! Skulle du vilja bo kvar i sådana städer om du hade möjlighet att fly? Och naturligtvis skulle du också ta med dig din religion när du flyr. Som de svenskar gjorde när de p.gr. av fattigdom reste till Amerika och bildade sina ”svenskbyar” Dra inte alla över en kam är du snäll och bevare mig för generaliseringar och svartvita betraktelser

 2. gunillago

  Vem kunde ana att Förenade Arabemiraten skulle starta ett religionskrig med hjälp av IS, som man understödjer.??
  Ändring av tidigare kommentar;
  Man måste nog inse att dagens situation är svår, det håller jag med om, men att skapa motsättningar i onödan finner jag absolut förkastligt. Kriminella gäng och brottslighet har funnits i detta land långt tidigare. Före den senaste flyktingvågen var just högerextremers våld mycket diskuterat. Att sedan provocera fram motsättningar genom rasism, nedbränning av flyktingboenden etc, gör ingenting bättre.
  Koncentrera dig på att få politikerna att ”förklara” Sverige för de nytillkomna och att beskatta de höginkomsttagare som gör allt för att fly skatteplikten.
  Fattigdom och utanförskap är det som göder brott.

 3. TatluserTatluser

  Ett återupptagande av värnplikt kan kanske liksom tidigare lära de unga männen lydnad och disciplin, jag minns på fyrtiotalet när många föräldrar gav uttryck för att i värnplikten lär sig grabbarna att veta hut. Dessutom behöver ju inte all värnplikt handla om vapentjänst även annan samhällstjänst kan vara bra värnplikt för att lära disciplin och ansvar, som kan vara svårt att själv styra under den personliga utvecklingens svåraste år, då kan regler och styrande disciplin i gemenskap vara en väg mot en positiv mognad av den egna personligheten.

  De nya tekniken och annorlunda arbetsmarknaderna och samhällsförändringa i övrigt tycks göra de styrande beslutsfattarna både inom EU och USA ganska vilsna om vilka beslut som ska bli styrande inför framtiden, det tycks som man inget vet vad som komma skall och inte vet vilka mål man vill ska visa vägen mot framtiden.

 4. bebebebe

  Sverige har tagit emot flyktingar i enlighet med EUs bestämmelser. Att andra EU länder inte uppfyllt dessa är trist och har lett till en större flyktingström än förväntats. Dessa flyktingar leder naturligtvis till kostnader, vilka vårt välmående land rimligtvis har råd med. Det krävs dock, att skatteuttagen ökar, vilket det finns goda möjligheter till, speciellt om de kan tas ut från de som har råd, vilket är många. Förmodligen måste kapitalskatterna ökas och t ex bl a fastighetsskatten återinföras. Man skall inte heller underskatta det kunskapstillskott som vissa flyktinggruppen tillför landet, där briser finns inom många kvalificerade sektorer.

 5. Jalle

  ”Nyliberalen” är rädd att vi kommer att se ut som ”araber och muslimer”, hemska tanke. Jag förstår att han själv inte gör det, han är nog verkligen blåögd.

 6. annaconda

  Nyliberalen, jag är helt överens med dig. Så fort man har invändningar mot invandringen kommer rasistkortet fram. Här ska vi hellst prata vårlökar och fågelkvitter.
  För mig är det obegripligt att så många här verkar ovetande om vart Sverige är på väg. Sluta tro på vad SVT, SR och många dagstidningar skriver. De är vänstervridna miljöpartister i stort sett alla. Att vi dessutom har Ylva Johansson, som sitter och blåljuger om svenska våldtäkter i amerikansk tv, är riktigt skrämmande. För att inte tala om palestinaälskaren Wallström! Tror hon i sin vildaste fantasi att hon kan mästra Putin och Trump? De kan väl inte annat än skratta åt människan.
  Säger som Nyliberalen-VAKNA. Börja läsa alternativ och utländsk media.

 7. vetgirigvetgirig

  Och ändå propagerar” Du Nyliberal” inte för decentralisering , och en tillbakagång till naturen. Det som Rousseau gjorde på sjuttonhundratalet, då han insåg att den påbörjade industrialliseringen kommer att förgöra Moder Jord.

 8. Jalle

  Det finns inte flera sanningar, Tatluster, annat än i Trumps och liknandes världar. Det kan finnas flera tänkbara möjligheter men inte flera sanningar.

 9. TatluserTatluser

  Det är som sagt verkligheten som avgör vad som är sanning och verkligheten består som bekant av flera faktorer, alltså ofta inte så enkelt att definiera.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen