Om "Jalle"

Två sidor av saken

Skrevs 2020-06-20, 17:14 av Jalle

Nu är det midsommar, nu har det vänt och går mot höst. Eller nu har sommaren börjat, nu fortsätter det med sol och värme i månader. Det finns ofta två sidor att se saker. Tänk positivt, man blir gladare av det. Nu sitter man ensam och isolerad. Eller nu har man tid att ringa och skriva till vänner, långa brev om tillvaron. Om man inte har någon att skriva till, gå in på:  https://www.brevweb.com/index.php  där man kan hitta en brevvän eller annonsera själv. Man behöver dialog med andra människor för att må bra och det behöver inte vara släktingar. Man måste bjuda till lite själv, inte bara vänta på att andra ska ta initiativet. Nu är det sommar och de flesta av oss har nog någon möjlighet att komma ut. Jag tar små promenader och sitter i min lilla trädgård och gläds åt sommaren. Kommer det en regnig dag bakar jag lite kakor eller löser korsord eller sudoku. Tillvaron är full av möjligheter och tycker ni att det finns ingen som det är så synd om som just du, tänk då på hur det skulle vara att bo i Syrien eller något överfullt flyktingläger. Vi har det fantastiskt bra egentligen. och tycker du att det väldigt tomt här på Silver så beror det på att du inte skriver någonting. Gör det!

Kommentarer

 1. PaulThomasPaulThomas

  Jalle, kan inte nog betona hur rätt jag tycker du har. Skulle kunnat sagt exakt samma sak.
  Nu har vi verkligen ett gyllene tillfälle att vädra våra åsikter gentemot folk i samma ålder och situation. Den här sidan är till för oss och vi har saker att säga. Det är ju vi som skapar innehållet med berättarlust, ilska, förhoppningar och tankar.
  Byt ut dysterheten mot ysterheten – skriv ner något som kan kännas skönt att berätta!

 2. gunillago

  Ja du Jalle – har man en trädgård och kan röra sig fritt så har man det bra. Säger en balkongsittare som håller med om att det kan finnas saker att glädja andra med skrivledes.

  Jalle: En balkong är toppen, lätt att gå ut på och perfekt för fika och bulle. Du är lycklig.

 3. Hans A

  Efter att ha skadat mitt ben så sitter jag här och kommer inte ut i trädgården eftersom det är trappor ner för att komma dit. Du är verkligen lyckligt lottad gunillago som har en balkong, den som hade det ändå.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen