Om "Jalle"

Rådjur är välkomna hos mig

Skrevs 2019-03-09, 09:17 av Jalle

 

 

Apropå rådjur så kommer jag ihåg när jag odlade grönsaker vilket besvär jag hade med rådjur. I Norrland kan det säkert vara gulliga när de dyker upp men inte i de södra delarna. Som Bebe beskriver uppträder de ofta i ligor på upp till tiotal och skövlar trädgårdar. De har också blivit så domesticerade att de inte är rädda för människor, de har lärt sig att i villakvarter är de ohotade. I vissa fall har de också vänt på dygnet och driver runt på natten och skövlar odlingar i gatubelysningsljus. Nej, jag tycker att rådjur gör sig bäst på middagsbordet, gärna med svart vinbärsgelé. Där är de välkomna hos mig.

 

 

 

 

Kommentarer

  1. Hans A

    Rådjuren är ett stort problem om man har odlingar, för den delen vildsvinen också. Men bägge passar bra på matbordet, dock föredrar jag chutney till vildsvin.

  2. PaulThomasPaulThomas

    Hit är rådjuren hjärtligt välkomna. De behöver inget gatljus för att hitta den i mörker liggandes maten. Ofta kommer de även dagtid och är sugna.
    Visst gör de sig fint vid matbordet, skulle vara underbart att servera deras mat där. Idealet vore att ha köksbordet utomhus förstås. Undras om dom uppskattar chutney eller svart vinbärsgelé?
    Jalle: Rådjuren uppskattar nog inte chutney, det är till vildsvinen.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen