Om "Jalle"

Natt som dag

Skrevs 2019-06-21, 11:56 av Jalle

Har ni märkt att det är ovanligt ljust nu, dag som natt. Passa på att njuta av den ljusa natten i natt för nu vänder det, nu blir det bara mörkare och mörkare. Kanske blir det ljusare igen någon gång, den som lever får se.

Jag fick nyaste numret av Senioren och som vanligt är den full av annonser om undermedel som man vill lura på oss pensionärer. Äppelextrakt för att få vackrare hår, blåbär (väldigt dyra blåbär) för att du ska se bättre, hampfröolja som är bra mot nästan allting, guarabönor och annat för att du ska lyckas på toaletten, antioxidanter som är bra mot gula fläcken. Jag förstår inte hur redaktionen kan tillåta sådana annonser även om man tjänar mycket pengar på dem. I bästa fall kan de väl ge placeboeffekter, i sämsta fall låter folk bli att rådfråga en riktig läkare och blir av med en massa pengar helt i onödan.

Kommentarer

  1. Hans A

    Verkligen sant, Jalle, jag har också retat mig på de här skojarannonserna. Läkemedelsfirmor lägger ner miljarder många gånger om för forskning och prövar varje tänkbar substans. Att då tro att de skulle missa att blåbär inverkar på synen eller att lingon botar örsprång är naivt. Och om du tror att det nog ändå kan ha någon påverkan varför tar du inte en korg och går ut i skogen och plockar. Det blir ju inte bättre av att någon annan gör det, bara dyrare. Psylliumfrö är bra mot trög mage, säljs i livsmedelsaffärer och är billigt. Då har smarta affärsmän kommit på att köpa billiga psylliumfrön mala ner dem och sälja dyrt och folk går på det och köper. Kanske är det ett halmstrå som de griper efter. Jag har ”gula fläcken” min läkare säger att det inte går att bota, det skulle aldrig falla mig in att köpa något skojarpreparat men jag förstår den som tror att den är på väg att bli blind kan lockas att göra det som en sista utväg. Däremot förstår jag inte de som inte skyr någonting i sin jakt efter pengar.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen