Om "Jalle"

Kungen och Coronan

Skrevs 2020-03-30, 17:43 av Jalle

Kungen sitter isolerad på Stenhammars slott och  har i en intervju i Dagens Nyheter luftat sina åsikter om coronviruset. Kungen förstår inte alls att folk tycker det är jobbigt att sitta isolerade, det tycker inte han. ”Man har hur mycket att göra som helst”. Kan det möjligen bero på att han sitter i ett stort slott med en massa rum och salar och har 2000 hektar om han vill ut och röra på sig medan många vanliga människor har kanske 50, 60 kvadratmeter och tätort utanför där man inte bör vistas?

Om ekonomin säger kungen att det är en stor ekonomisk ryggsäck vi har att släpa med oss. Det är lätt att säga när man är mångmiljonär och aldrig har behövt sakna någonting, aldrig behövt att fundera på hur pengarna ska räcka till mat och hyra. Vi alla måste hålla ihop här, säger han, vad han nu kan mena med det. Inte lär det väl betyda att han tänker ta av sitt enorma överflöd, som vi skattebetalare har byggt upp åt honom och hjälpa folk som riskerar att bli utblottade. I det fallet gör han nog som andra kapitalister, ser till sig själv i första hand. Hur vanligt folk har det tro jag inte intresserar honom.

Kommentarer

  1. Hans A

    Det är klart att en sådan som kungen inte kan föreställa sig hur det är för vanliga människor och egentligen är det väldigt ointressant att höra vad han tycker. Allt är bara ett spel för gallerierna, ett förtvivlat kämpande för att få oss att tro att han betyder något. Kungahuset är överspelat för länge sedan och moget för historiska museet. Han är väl inte bara multimiljonär utan till och med mångmiljardär och han lär nog inte skänka en krona av sitt överflöd. Det är konstigt med så där rika människor, pengarna slår sig på psyket. Vad ska de med alla pengarna till? Det är lite sjukligt över det hela.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen