Om "Jalle"

Köpa kläder

Skrevs 2019-10-01, 21:32 av Jalle

Jag hatar att köpa kläder, jag lär mig aldrig vilken storlek jag ska ha och alla verkar köra med olika storlekar. Förr i tiden när man gick in i en klädaffär så stod det en gentleman med måttband runt halsen, man berättade vad man ville ha och efter ett par snabba drag med måttbandet så plockade han fram ett plagg som passade. Nu är man ofta hänvisad till att själv plocka på sig kläder och då är det inte bara fråga om vilken storlek man ska ha utan också välja om man  ska ha Slim Fit, Skinny Fit eller något annat som man inte heller förstår. Sedan ska man klämma in sig i en trång provhytt och försöka byta byxor, jag som har svårt att ta av och sätta på mig byxor när jag har hela sängen att sitta på. Det verkar också vara svårt att hitta affärer som har kläder för män, de flesta affärer verkar bara saluföra kläder för tonåringar. Det är alltså därför jag hatar att köpa kläder men nu hade mina byxor tagit slut och läget var akut. Så i måndags morse åkte jag till centrum och Dressman och efter att ha handlat tagit hem och ändrat mig och åkt dit igen så har jag äntligen blivit ägare till två nya byxor och fyra långärmade tröjor. Jag hoppas det dröjer väldigt länge innan jag blir tvungen att uppsöka en klädaffär igen.

 

 

 

Kommentarer

 1. Hyperbore

  Jag känner så väl igen mig och delar helt din uppfattning. Men inser att det antagligen är en dålig affärsidé att bry sig om att försöka sälja kläder till oss, som motvilligt köper när de gamla blir utslitna. Det blir ingen volym och därmed ingen förtjänst på det. Då är det bättre att satsa på ungdomar som köper nytt stup i kvarten.

 2. PaulThomasPaulThomas

  Känner absolut igen mig i din förträffliga beskrivning. Storlekar för kläder och skor är rena mishmashet. Förr var det enklare när det som sagt fanns kunniga personer anställda i affärerna. Sånt verkar helt saknas nuförtiden.
  Mitt förslag är enkelt och bygger på hederligt logiskt bondförnuft. Slopa alla dessa system för storlekar (som dessutom är olika i olika länder). Skapa ett vettigt system som alla begriper. Varför inte strikt millimetersystem?
  Med en vanlig linjal ser jag att min fot är 260 mm lång. Bredden blir 110 mm. Skulle man inte kunna kalla min storlek för 26/11?
  Kläder och skor som säljs i Sverige ska inte ha främmande obegriplig märkning. Låt gärna Storbritannien ha sina inches och idiotiska whitworthgängor och övriga ålderdomliga galenskaper, vilket dom kan njuta av när dom brexitat klart.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen