Om "Jalle"

Höst

Skrevs 2019-09-25, 14:41 av Jalle

Även vi har haft frost på nätterna, om det är soligt så är dagarna sköna annars är det kallt. Man börjar dra sig inomhus, jag har redan eldat brasa två gånger. Med en sprakande brasa och stearinljusen tända är hösten riktigt mysig.

Nu börjar man titta på utbudet i teve och det är magert, för det mesta är det löjliga tävlingar med kändisar. Det enda förutom nyheterna som vi tittar på är: Fråga Lund, Vem vet mest, 100% bonde och Kontrapunkt men det är ju alltid något. Förr fanns det teveteater som ofta var mycket sevärda, jag förstår inte varför de slutade med det. Bärskörden har varit god både svarta vinbär och björnbär och nu ger vårt äppelträd goda äpplen om man hinner före fåglarna. De kunde ju ta ett äpple i taget och inte hacka lite på alla. Men i kväll blir det äpplen i ugn med vaniljglass, det är inte den sämsta avslutningen på en sval höstdag.

Kommentarer

  1. PaulThomasPaulThomas

    Våra eldstäder sprakar lite extra dessa tider. En del spill från bygget (furu) får dryga ut vedförrådet. Frågesport på TV är ett favoritintresse. Den danske hundraprocentiga bonden missar jag aldrig!
    Äppelskörden ser lovande ut men mycket frukt trillar ner från grenarna så det blir att ”kast med litet äpple” bortåt komposten till.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen