Om "Jalle"

Gott nytt år

Skrevs 2018-12-30, 04:57 av Jalle

Så är julen slut, skrev någon, men den är inte slut, den har bara gått i viloläge till fram i november då den blommar ut igen som en höstförkylning. Frågan är om året snart är slut eller om det ska återanvändas, vi kanske inte har så många år kvar.  Leksaksaffärer går i konkurs, barn leker inte längre påstår man, så är det inte men försäljningen av barnleksaker har tagits över av elektronikhandeln. Räntan ska gå upp en halv procent så nu får landets husägare svårt att klara lånen stod det i tidningen. Regeringen borde garantera en viss ränta, till exempel 0, så folk kan låna maximalt, men vi har ju ingen regering. Kanske borde man ta bort ”ekonomisk buffert” från Svenska akademiens ordlista men snart har vi väl ingen svenska akademien som kan göra det. Många djurarter hotas av utrotning påstås det, jag tycker att alla utrotningshotade djur borde samlas in och stoppas upp så att framtidens barn kan gå på museer och se hur de såg ut. Men det finns mycket att glädja sig åt också; julhandeln slog alla tidigare rekord och kommer så att göra varje år fram till slutet. Så i väntan på the second big bang; Gott nytt år alla Silverbloggare!

Kommentarer

 1. PaulThomasPaulThomas

  På tv ser man att även i små byar på landet finns postkontor. I England alltså. Det ser så himla rart ut med dessa gamla bevarade miljöer, hus med halmtak, en trevlig pub. Staket med grindar, korsvirkeshus och snirkliga skyltar. Kanske även tågen håller tiderna? Skulle man brexita dit?
  Här i vårt land vet vi hur det funkar med tågen. Och Postmord behöver väl inte nämnas.
  Varför tycker vi alltid att gräset är grönare längre bort? Jo, jag misstänker att gräset i detta fallet är grönare på grund av Englands gynnsammare klimat. Soligt och fuktigt.
  Med lite ekonomisk buffert tror jag många äldre skulle vilja dra iväg till sydligare trakter. Många har redan dratt, åtminstone vintertid.

 2. gunillago

  Gott nytt år! Undrar själv vad som händer om ”nätet” kollapsar?? Allt (nästan) säljs nu över nätet. -Och bankärenden, etc – man törs inte tänka på det. Så – man hoppas vidare på ”en god fortsättning”!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen