Om "Jalle"

En rotfylld tand

Skrevs 2019-05-09, 20:55 av Jalle

Jag var tvungen att rotfylla en tand, den har sedan känts lite öm och jag har känt mig trött så jag googlade på rotfyllning och fick reda på en del.

I den levande tanden förs näring in i tanden via dentinkanalerna och avfallsprodukter förs ut och det ständiga flödet gör att bakterier inte trivs eller att immunförsvaret förstör dem. Kanalerna går horisontalt genom hela tanden och har kontakt med pulpan och när tanden är död får mängder av bakterier eller andra mikroorganismer fritt spelrum. Ofta producerar de gifter som tränger ut i blodet och når andra organ. De kan orsaka många olika sjukdomar: kroniskt trötthetssyndrom, hjärtinfarkt, reumatism, psykiska problem, med mera, med mera…

Så har man en rotfylld tand och känner sig trött så kanske det bara är början…

Det var det ingen som berättade för mig innan.

Kommentarer

  1. Hans A

    Intressant Jalle, jag har också haft besvär med en tand som rotfylldes. Till slut var jag så less på problemet att jag ville att de skulle dra ut den men de vägrade. De påstod att de inte fick dra ut en rotfylld tand om de inte kunde bevisa en kraftig varbildning. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag hade en bekant som var läkare och han påstod att man länge misstänkt att många sjukdomstillstånd berodde på olika tandbehandlingar.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen