Om "Jalle"

Ditt och datt

Skrevs 2019-09-13, 13:43 av Jalle

Ryssland vill lägga skatt på svampplockning, liknande tankegångar har ju kommit från vänsterhåll även i Sverige då och då. Kanske skulle svampen samlas in av statliga svampplockare och fördelas efter behov. Ja, kommunistiskt sett är ju svampen allas vår egendom och ska inte bara tillkomma dem som har haft råd att införskaffa svampkorg, kniv, svampbok mm, mm.

Från högerflanken har det rests förslag att hålla Systemet öppet även på söndagar. Jag tycker det är påfallande hur Moderaterna, orädda, griper tag i de stora, livsavgörande frågorna.

Liberalerna har ju insett vikten av en upprustning av militären och skickar avdankade partiledare till försvarsmakten, bäva månde ryssarna. Frågan är vad de andra sju (sex för S) partierna gör för att underlätta för oss? Jo, regeringen har ju beslutat at sänka skatten för oss pensionärer näst år. Det måste vi fira, själv funderar jag på att en öl till blodpuddingen ibland, det gäller att sätt guldkant på tillvaron när tillfälle ges.

Nu är det bara en och en halv månad tills Storbritannien lämnar EU, hur i herrans namn ska vi klara oss utan halmtakens och de knasiga måttsystemens hemland? Det finns engelsmän som fruktar att Kontinenten kommer att bli helt  isolerad efter brexit.  Ja, det blir en spännande höst.

Kommentarer

 1. PaulThomasPaulThomas

  Jo visst är vi inne i en fantastisk period där mycket händer.
  Hot, skärmytslingar, explosioner, vad har vi att frukta?
  Greta Thunbergs klokskap ställs mot USAs knäppskalle till president.
  Klimatförändring som vi knappt anar följderna av.
  Vi i Sverige lär få lära oss att inse landets alltmer uppenbara brister.
  Alltfler blickar ut mot avlägsna planetsystem, finns några individer där? … ?

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen