Om "Jalle"

Adventskalender

Skrevs 2019-11-24, 14:21 av Jalle

Det börjar dra ihop sig till jul tror jag. Tidningarna har varit fulla av annonser för julbord i många veckor och går man in på Bauhaus, Clas Ohlsson eller något annat gubbdagis så är det fullt med glitter, elektrifierade tomtar  och annat jultingeltangel. Även ICA, Coop och andra mataffärer gör sitt bästa för att hänga med i hysterin.

När jag var barn fanns det adventskalendrar som ofta var gratis reklam från handlaren. Det var enkla saker som man öppnade med spänning för att se vad det var bakom luckan. På trettondagen stängdes alla luckor och kalendern sparades till nästa år, snacka om återbruk. Nu är adventskalendrarna stor påkostade och dyra saker, på många är det choklad, exklusiva teer,  doftljus, alkoholhaltiga drycker eller annat  bakom luckorna. Men när jag letade bland urvalet hittade jag ingen enda för oss pensionärer. I morse när jag tog mina mediciner kom jag på det, det som utan tvekan skulle bli årets julklapp. Dosettkalendern! en dosett med 24 luckor med vackert julmotiv som man kan ladda upp med trombyl, atorvastatin, clopidogrel, sepåfantabletter eller vad man nu har. Nog skulle det vara julmysigt att sitta på morgonen och öppna luckor med tomtar, änglar eller stearinljus och plocka fram sina tabletter.

Kommentarer

  1. PaulThomasPaulThomas

    Nu visar tv-reklamen att du är inne på rätt spår. Ett apotek lanserar riktade medicindoseringar direkt till patienten. ”Säkrare än om du gör det själv” påpekar man. På reklamfilmen ser man hur en liten påse överlämnas till en kvinnlig kund. Kollar man extra noga, (vilket jag alltid gör) ser man dock att det står ett manligt namn på påsen!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen