Om "Hyperbore"

Det som jag skriver här kommer sannolikt att bli en "spegling" av min blogg på SPF Seniorerna Faluns webbplats http://www.spf.se/content.asp?nodeid=80344.

Att ändra namn är inte lätt

Skrevs 2018-04-27, 10:36 av Hyperbore

Vid kongressen 2014 beslöts att förbundet skulle byta namn till ”SPF Seniorerna”. Först hade man föreslagit namnet ”Lev nu” men det fick sådan nedgörande kritik så till kongressen lade man i stället fram förslaget ”Seniorerna”. Men även det fick kritik och då blev det en kompromiss, ”SPF Seniorerna”.

Nu har det gått fyra år sedan dess. När man läser referaten i ”Landet runt” så är det i minst hälften av dem som man benämner sin förening ”SPF X-stad” och inte ”SPF Seniorerna X-stad”. Och då ska man betänka att referaten antagligen är skrivna av funktionärer i föreningen, som borde vara mer medvetna än genomsnittsmedlemmen om namnförändringen.

Det är kanske lätt att byta namn på ett förbund – men det är inte lätt att få det helt accepterat.

Kommentarer

  1. PaulThomasPaulThomas

    Många gånger tycker jag man borde behållit det gamla namnet på företag och organisationer. Även de gamla logotyperna. ”Det gamla hederliga” är ofta på något sätt inpräntat i oss. Förändra gärna innehåll, stadgar osv men de gamla invanda namnen och symbolerna är värdefulla.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen