Om "Hans A"

Jag är en 82 årig gubbe som försöker hänga med så gott det går. Jag avskyr gnäll och klagan, det finns så mycket man kan göra själv åt sin situation.

Varmt?

Skrevs 2018-06-03, 16:10 av Hans A

Många klagar på värmen nu men vi i Sverige är väl lyckligt lottade även om det talas om ”värmerekord”. Jag kommer ihåg när jag arbetade i Libyen, Paraguay eller Senegal, då var det alltid varmare än det är här nu. Rekordet jag uppmätte var 48,5 grader, då var det svettigt. Dessutom måste man vara representativt klädd vilket innebar kostym och slips. Det hjälpte inte att man valde den tunnaste linnekostymen och tunnaste bumullsskjortan man måste i alla fall byta skjorta tre gånger om dagen. Jag tycker att det är ganska skönt här och nu och det finns ju skugga.

Kommentarer

  1. Jalle

    Värmen är väl inget att klaga på men torkan, gräsmattorna är bruna och även träd och buskar börjar sloka. Det är skillnad på vegetationen, i Sverige är den inte anpassad för långa perioder av torka. Det blir nog dåligt med blåbär och kantareller. Gärna mer värme men också mycket mer regn.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen