Om "Hans A"

Jag är en 82 årig gubbe som försöker hänga med så gott det går. Jag avskyr gnäll och klagan, det finns så mycket man kan göra själv åt sin situation.

Tubnycklar och plastkapsyler

Skrevs 2019-06-01, 09:29 av Hans A

Senapstuber och andra tuber blir ofta knöliga och halvtömda om man inte har en så kallad tubnyckel, det är en praktisk liten grej som man sätter i slutet av tuben och sedan vrider. Förr fanns de i alla matvaruaffärer för någon krona. För ett tag sedan försvann min sista och jag frågade efter dem i våra mataffärer. Nej, det hade de inga, visste knappt vad det var. Letade på nätet, jo, det fanns för handikappade. Lite onödigt stora och dyra förstås; hundra, hundrafemtio kronor plus expeditionsavgift hundrasjuttiofem. Över trehundra för en grej som skulle kosta någon krona. Hur gör folk, slänger de halvtömda tuber, det kanske är i tidens anda?

Samma sak med plastkapsyler för öppnade öl och läskflaskor, fanns förr i alla affärer, finns inte att köpa nu för tiden! Om jag öppnar en flaska öl till lunch och dricker ett glas så vill jag spara resten till middagen. Det försökte jag förklara för en anställd på ICA, han bara tittade på mig, det verkade vara helt oförståeligt för honom. Det är klart när man idag, köper kolsyrade drycker i en och tvålitersflaskor så framstår det väl som väldigt sniket att inte tömma pavan i ett drag.

Vi ska ju inte slänga mat, det framhålls ideligen men jag tror att matvaruhandlarna tvärt om vill att vi ska slänga mat så att de får sälja mer.

Kommentarer

Bli först med att kommentera detta blogginlägg!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen