Om "Hans A"

Jag är en 82 årig gubbe som försöker hänga med så gott det går. Jag avskyr gnäll och klagan, det finns så mycket man kan göra själv åt sin situation.

Politiker strör pengar ut ur landet.

Skrevs 2017-07-15, 10:05 av Hans A

Afghanistans flyktingminister Sayed Hussain Balkhi vill att Sverige stoppar tvångsavvisningar till Afghanistan. Afghanistan har hitintills tagit emot 44 afghaner och landet klarar inte det!!! Vore det inte på tiden att alla länder tar hand om sina medborgare? Sverige betalar dessutom ut bidrag på mellan tjugo och femtiofem tusen kronor för varje afghan som återvänder, varför det? Om vi illegalt tar oss till något land så lär inte de betala oss en massa pengar när vi skickas tillbaka. Vissa politiker är väldigt generösa med att strö våra pengar ut ur landet. Delvis så beror det nog på att de är rädda för hur journalisterna ska vinkla vad de gör men också på en allmän vårdslöshet med pengar som bara är siffror på ett papper där några nollor hit eller dit inte spelar någon roll. Vi borde i första hand ta hand om våra egna (tex gamla och barn) på ett värdigt sätt, något som vi inte gör.

Kommentarer

  1. Jalle

    Intressant det där med journalister, hörde Janne Josefsson sommarprata häromdagen. Han sa att han mött massor av vänsterradikala inom radio och teve men aldrig någon högerradikal. Så att ”alla” journalister är vänstervridna är ingen överdrift. Och enligt dem så har ju Sverige råd med vad som helst så vad spelar några nollor för roll och då menar jag inte politikerna.

  2. kyllingkylling

    Hans …Du träffar ett känsligt ämne – men du har rätt. Det är så med oss människor – folkvalda politiker i EU, FN eller hemmavid… lätt att besluta om att vi ska vara solidariska och ta alla i famn om det händer något. Det brukar kallas konventioner – t ex barnkonventionen. Alltså när Fridens tillstånd råder. Men så inträffar verkligheten och då är det inte samma varma känslor för den solidaritet man beslutat om. Det ser vi när det gäller EU och flyktingmottagandet! Därför måste de som makten haver vara mer seriösa då de ingår avtal och konventioner – ty det frestar på att följa dem = givna löften! Ibland får jag intrycket att sådana avtal går man in i, för att visa på hur ”duktiga man är” och för att ligga bra till i kretsen av EU-folket. Man sviker och har svikit sina medborgare, som får konsekvenser som allt för få orkar inse – välfärden urholkas. Så de som tycker synd om ”fattigpensionärerna” och sjuka… må tänka en gång till… på orsak och verkan!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen