Om "Hans A"

Jag är en 82 årig gubbe som försöker hänga med så gott det går. Jag avskyr gnäll och klagan, det finns så mycket man kan göra själv åt sin situation.

På rätt sida av Sverige

Skrevs 2018-06-28, 17:07 av Hans A

Stockholm är fantastiskt, en riktig sommarstad, nu är det inget fel med våra landsortsstäder men inte går de upp mot Stockholm. Häromkvällen flanerade jag runt i Gamla stan som är vacker trots alla turister. Fastnade på Berättarnas torg på Brända tomten, för sextonde året i rad samlas där Sveriges bästa berättare och det är en sann glädje att sitta ner och lyssna. Något jag kan rekomendera, förvånar mig att bebe som skrivit så mycket om sitt berättande inte är där utan rymt till Göteborg.Att strosa runt i Stockholm och gärna Gamla stan, är ett sannt nöje.

Kommentarer

 1. PaulThomasPaulThomas

  Ja, Hans, det låter verkligen som den rättaste av sidor. Jag nästan längtar en smula.
  Men mitt berättande får fortskrida på hemmafronten. Och här på Silver förstås.

 2. bebebebe

  Jodå. Jag är aktiv i den aktuella föreningen och skulle förmodligen varit med på berättarnas torg om jag varit hemma. Men nu fick sol, vind och vatten bli valet. Får väl se om jag kan meritera mig något annat år.
  bengt

 3. SickanSickan

  Jag tycker nog som så att om man uppskattar en stad, en ort, ett samhälle mycket, så behöver man inte jämföra det med andra platser och placera det på en skala. Alla har något speciellt, kanske något som andra platser inte har. Själv har jag bott både i förort till Stockholm och landsort i Hälsingland och verkligen trivts och uppskattat båda platserna. Att vara på besök på andra ställen i Sverige och utomlands gör att man sätter på sig andra glasögon och verkligen insuper platserna. Härligt. Det är många platser kvar på jorden som finns kvar att besöka. Undrar hur många det blir som hinns med. :-)

 4. vetgirigvetgirig

  Ja man kan ju ha turen att bo på ” bettersia” och inte i ”utmarkerna”!
  ”Bettersia” är inte det, för alltför många, de rättslösa stadskärnorna i alla snabbt växande ”megastäder”?

 5. Jalle

  Jag har bott i många städer både i och utanför Sverige men aldrig trivts så bra som i Stockholm. Visst kan många landsortsstäder ha charm men det finns bara en stad som Stockholm så jag förstår dig Hans.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen