Om "Hans A"

Jag är en 82 årig gubbe som försöker hänga med så gott det går. Jag avskyr gnäll och klagan, det finns så mycket man kan göra själv åt sin situation.

Höst till sist

Skrevs 2017-10-21, 14:50 av Hans A

Nu har det väl ändå blivit höst till sist, bara några få plusgrader på mornarna. Det är kallt att simma även om vattnet är varmare än luften. En morgon var det frost i gräset när jag gick ner till bryggan och jag funderade om det skulle vara en tunn isskorpa. Men det tar nog lång tid innan vattnet kyls av så mycket att det blir en tunn isskorpa. Jag har börjat fega ur lite och funderat på att sluta med morgonsimmet men nu har jag kommit på att jag ska ta löprundan först och sedan direkt i vattnet. Då är man behagligt uppvärmd när man plumsar i. Så i morgon blir det badbyxor under träningsoverallen och handduken i en plastkasse på bryggbänken. Det blir nog bra så kan jag hålla på ett tag till. Sedan får man väl ge sig av söderut.

Kommentarer

  1. PaulThomasPaulThomas

    Du har väl en strålande fysik kan jag tänka mig Hans. Och visst är det skönt att använda kroppen som det var tänkt från början.
    På mina gymnastikpass kör vi (hjärtpatienter) allt tuffare ansträngningar. Inte så jag blir svettig, men flera av de andra dryper av svett. Men då jag pressar på lite extra är det nästan så att någon smått fuktig svettdroppe kan skönjas i pannan. Men efter en handfull gånger har jag ännu inte behövt byta tröja. Vi arbetar mest med de stora muskelgrupperna, alltså undre delen av kroppen. Till årsskiftet ska vi vara nya,pigga och friska pensionärer är det sagt. Men kondition är en färskvara blir vi också itutade.

    HA: Du har väl en strålande kondition om du inte svettas när de andra dryper av svett. Om jag har det vet jag inte, du vet när man simmar, speciellt i kallt vatten, så märks det inte om man svettas.

  2. bebebebe

    Å andra sidan skall jag inte klaga på minasvettkörtlar som är synnerligen aktiva, inte minst vid gymnastiska excesser. Tack vare dem har jag inbyggt bad och bastu och slipper skrämma vettet ur gäddorna till exempel. Men visst avundas jag badstället. Man känner sig så skönt varm efter ett kallbad.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen